Nytt investmentbolag bygger broar mellan svenska investerare och den kinesiska konsumtionsexplosionen

Dela
Intresset för kinesiska bolag ökar bland investerare, men det är en marknad som upplevs som komplex för många. För att föra svenska investerare närmare investeringsmöjligheter i Kina startade därför Yining Wang, Zhang Yu och Zhu Chu investmentbolaget Nordic Asia Investment Group 1987 AB. Tillsammans har de tre grundarna många års erfarenhet från både den svenska och kinesiska tech- och finansbranschen och bolaget kommer att erbjuda investeringsmöjligheter samt bolagsanalys till sina kunder. Bolaget har precis stängt sin första runda och tog in 50 miljoner kronor i ett första skede, mycket tack vare Kinas snabbare återhämtning från Covid-19 på den inhemska marknaden.

Planen är att resa mer kapital under året från utvalda professionella investerare med siktet på en börsnotering nästa år. Förutom investmentbolaget utvecklar de även en digital tjänst som ska ge investerare tillgång till bolagsanalys och kunskap kring innovations- och konsumtionsbolag i Kina, direkt i mobilen. 

  • Vi tycker oss ha identifierat ett ständigt ökat intresse för kinesiska bolag och kinesisk teknik, men det finns inga svenska aktörer eller ens experter som bistår privata investerare i att förstå och dra nytta av den kinesiska marknaden. Med ett annat språk, kultur och andra regleringar upplevs den kinesiska marknaden komplicerad, vilket gör det svårt för utomstående att se värdet i vissa tjänster. Det är här Nordic Asia kan bistå kunder att identifiera relativt outnyttjad potential, säger Svante Jerling, Senior Advisor till Nordic Asia som tidigare har varit med och byggt upp dejtingappgiganten Tantan i Kina.

Ett exempel på den potential som finns på den kinesiska marknaden, men som svensk media har missat är JD.com, som är en av Kinas jättar inom e-commerce och en av aktierna som återfinns i Nordic Asias portfölj. JD.com gynnades starkt av Covid-19 med en tillväxt på +34% under Q2 2020 och en aktie som har gått upp över +120% sen årsskiftet.

  • Nordiska investerare behöver fler investeringsmöjligheter i det rådande osäkra läget och då behöver vi titta österut där återhämtningen ligger före återhämtningen här i väst. Potentialen ligger i den växande inhemska konsumtionen som i nuläget endast utgör 39% av Kinas GDP, jämfört med till exempel USAs 70%. Vi är övertygade om att intresset för att allokera till bolag som gynnas av denna tillväxt kommer att öka över en 5-10 årsperiod bland svenska investerare och vi vill agera katalysator för det intresset, säger Yining Wang, grundare och Investment Director på Nordic Asia.

Nyckelord

Kontakter

press@nordicasiagroup.comAndré Frisk
+46 73 077 8984
Andre@wikbergfrisk.se

Bilder

Om

Nordic Asia
Brännkyrkagatan 14A
118 20 Stockholm

https://nordicasiagroup.com/

Nordic Asia leds av första- och andra generationens svensk-kineser med bakgrund inom tech- och investeringsbranschen med stöd av ledande nordiska investerare. Vår unika profil, nätverk och erfarenhet i båda regionerna gör det möjligt för oss att genom förstahandsinformation navigera genom bruset, objektivt analysera vår omvärld och hitta de långsiktiga investeringsmöjligheterna i Asien.

Följ Nordic Asia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye