Stångåstaden

Ny krögare klar till Wärdshuset i Gamla Linköping

Dela
Det är den rutinerade östgötakrögaren Marcus Andersson som startar en ny restaurang i det anrika Wärdshuset i Gamla Linköping. Marcus är en erfaren kock och krögare som idag driver restaurang Matkultur i Mjärdevi. Wärdshuset genomgår nu en renovering och ambitionen är att kunna öppna upp portarna och ta emot gäster runt den 19 november i år.
Marcus Andersson ny krögare till Wärdshuset Gamla Linköping Foto: Stångåstaden
Marcus Andersson ny krögare till Wärdshuset Gamla Linköping Foto: Stångåstaden

Wärdshuset är inrymt i två 1700-talsbyggnader i Friluftsmuseet Gamla Linköping. Fastigheten ägs och förvaltas av fastighetsbolaget Kulturfastigheter, ett dotterbolag till Stångåstaden.

- Jag är väldigt glad över att Marcus har sett potentialen i att driva restaurang i Gamla Linköping. Det är oerhört viktigt att ha en fungerande restaurang vid ett av landets mest populära museiområden och jag vet att många ser fram emot att återigen kunna besöka Wärdshuset säger Simon Helmer, vd på Kulturfastigheter.

Wärdshuset är ett stort hus med generösa ytor där det finns möjlighet att samla middagssällskap i eget rum eller matsal. Då restaurangen öppnas är tanken att erbjuda julbord till förbokade sällskap. Det kommer även finnas möjlighet att abonnera Wärdshuset för möten eller företagsaktiviteter.

- Jag vill väcka Wärdshuset till liv igen! Huset och dess utomhusmiljö har stor potential vilket ger mig flera möjligheter att växla upp och utveckla verksamheten över tid och i mitt eget tempo säger krögaren Marcus Andersson.

Marcus äger och driver idag restaurang Matkultur i Mjärdevi, den restaurangen kommer att finnas kvar och Wärdshuset i Gamla Linköping kommer att komplettera den verksamheten.

- Äntligen får vi en ny krögare i området, det är efterlängtat. Vi ser fram emot att samarbeta tillsammans med Marcus och är väldigt glada över att han öppnar ungefär samtidigt som vi bjuder besökare in till aktiviteten Tidernas jul säger museichef Tina Karlsson From.

För mer information, kontakta gärna:
Simon Helmér, vd Kulturfastigheter, telefon 070-244 19 34
Marcus Andersson, krögare Wärdshuset, telefon 073-345 21 54
Tina Karlsson From, museichef Friluftsmuseet Gamla Linköping, telefon 076-792 30 64

Bilder

Marcus Andersson ny krögare till Wärdshuset Gamla Linköping Foto: Stångåstaden
Marcus Andersson ny krögare till Wärdshuset Gamla Linköping Foto: Stångåstaden
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 600 lägenheter, 4 200 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Nu startar renoveringen av 250 bostäder på Flamman22.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dagarna har Studentbostäder i Linköping AB skrivit avtal om att starta renoveringen av 250 bostäder på Flamman. Renoveringsavtalet tillfaller byggentreprenören BC Linköping AB som sedan tidigare är kontrakterad att bygga 187 nya studentbostäderna i studentområdet Flamman. Renoveringsarbetet startar nu till sommaren och kommer att ske i etapper och pågå parallellt med nyproduktionen fram till och med våren 2027.

Bort med överbyråkratiseringen och få i gång bostadsbyggandet20.5.2024 12:04:58 CEST | Blogginlägg

Hur kan vi effektivisera stadsbyggnadsprocessen och få igång bostadsbyggandet? Jag hade nyligen möjlighet att lyssna på Kristina Alvendal som på uppdrag av regeringen och Produktivitetskommissionen har tagit fram en expertrapport kring just detta ämne. Rapporten beskriver en problembild med bland annat överbyråkratisering. Det fina med förslagen är att de i princip skulle kunna genomföras utan att det krävs några lagändringar. Det går alltså att ändra saker nu om vi vill. Det behövs förstås även lagändringar på sikt men att omgående försöka effektivisera hela stadsbyggnadsprocessen kan bara skapa vinnare. Vi behöver ett ökat bostadsbyggande och så bra förutsättning som möjligt i dagens läge.

Visit Linköping & Co gör gästspel som krögare i Wärdshuset, Gamla Linköping7.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Gamla Linköping är ett välbesökt turistmål under sommaren och besökare njuter av museimiljöerna, butiker och värdesätter att det finns en variation av caféer och restauranger i området. För att tillgodose det behovet kommer Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter, som äger fastigheterna i Gamla Linköping, att under sommaren samarbeta med Visit Linköping & Co som går in och driver restaurangen i Wärdshuset. Besökare välkomnas till Wärdshuset i samband med nationaldagsfirandet i Gamla Linköping den 6 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye