Nobina Care

Rustar för ökad provtagningskapacitet i fjällvärlden

Dela
För att möta upp de fjällturister som väntas komma till Dalarna under vintersäsongen startar nu provtagningsstationer för covid-19 i Idre fjäll, Sälen By, Sälen Stöten och Tandådalen
Självprovtagning i bil, covid-19
Självprovtagning i bil, covid-19

Det är företaget Samtrans Omsorgsresor som driver och bemannar stationerna tillsammans med it-företaget Infosolutions, som tillhandahåller remissystemet. Samtrans och Infosolutions har redan etablerat provtagningsstationer på ett flertal orter i regionen. Nu ska också fjällturisterna kunna ta prover när de blir sjuka. Personer som misstänker covid-19 testar sig själva vid en provtagningsstation där man genomför testet i bilen.


- Med vår erfarenhet och organisation kan vi vara ett komplement som avlastar den redan ansträngda hälso- och sjukvården. Vi ser till varje regions behov och utvecklar lösningar utifrån de utmaningar som finns och som kan komma, inte minst när vi nu går in i en oviss vintersäsong, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans Omsorgsresor.


Konceptet för mobil självprovtagning, där personer kommer i bil och testar sig finns idag runt om i hela landet och det är ett hårt tryck på alla platser.


- Nu ökar vi ytterligare och rustar upp med fler stationer. Provtagningstjänsten och det koncept vi snabbt byggde upp i början av pandemin fungerar mycket bra och håller i det hårda tryck som råder gällande kapacitet och planering i alla delar, säger Alex Stendahl, Vd på Infosolutions.


Fakta om konceptet:
Konceptet för provtagningsstationerna är en samverkan mellan Region Dalarna, Samtrans Omsorgsresor och it-företaget Infosolutions.

Idre fjäll, Sälen By öppnar torsdag 10 december. Sälen Stöten och Tandådalen öppnar nästkommande vecka. 

Nyckelord

Kontakter

Eric Steijer
Marknadschef
0708704092
eric.steijerr@samtrans.se

Bilder

Självprovtagning i bil, covid-19
Självprovtagning i bil, covid-19
Ladda ned bild

Om

Nobina Care
Nobina Care
Armégatan 38
17171 Solna

Till pressjour: 08-52250045https://www.nobina.se

Nobina Care är en del av Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. 
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.
Vi är verksamma i både Sverige och Danmark under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass, Göteborgs Buss och Örslev.

Följ Nobina Care

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nobina Care

Nobina Care hyllar omsorgsförarna på Bussförarens Dag18.3.2024 09:16:28 CET | Pressmeddelande

Varje dag bidrar omsorgsförare runt om i landet till ett inkluderande samhälle genom att göra det möjligt för människor att resa till skolan, arbetet, fritidsaktiviteter, dagliga verksamheter och sjukvård. Idag, den 18 mars är det Bussförarens Dag. Som en del av Nobina vill vi på Nobina Care uppmärksamma våra 1500 omsorgsförare, som varje år utför cirka 3,5 miljoner personresor och som spelar en viktig roll för resenärernas rätt att delta i samhället på lika villkor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye