Myndigheten för press, radio och tv

581 miljoner i presstöd till 68 tidningar

Dela
Mediestödsnämnden har nu beslutat om driftsstöd till tidningar för 2021. Det är 68 nyhetstidningar som får totalt 581 miljoner kronor, varav tre tidningar får driftsstöd för första gången.

Den 7 december beslutade mediestödsnämnden om driftsstöd för 2021. Driftsstödet är det största statliga stödet till nyhetsmedier och fördelas årligen till nyhetstidningar som uppfyller kraven för att kunna få stöd.

Det driftsstöd som hittills beviljats är 37 miljoner lägre än driftsstödet för 2020. Det beror på att vissa ansökningar ännu inte är kompletta och att andra tidningar kan få ett justerat belopp i början av 2021. Det slutgiltiga driftsstödet för 2021 väntas därför bli större än de 581 miljoner som hittills fördelats när alla beslut är fattade.

De tre tidningar som får driftsstöd för första gången är:

  • Borlänge Tidning (10 819 600 kr)
  • Jönköpings-Posten (21 175 000 kr)
  • TTELA (20 208 100 kr)

Tidningarna beviljas stöd för första gången eftersom deras täckningsgrad, det vill säga andelen hushåll som prenumererar på tidningen i dess utgivningsort, har sjunkit under 30 procent. Att täckningsgraden är under 30 procent är ett grundkrav för att kunna få driftsstöd.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Mediestödsnämnden är ett självständigt beslutande organ som fördelar statens stöd till dagspressen. Nämnden prövar ansökningarna om press- och mediestöd och beslutar om en tidning har rätt till stöd. 

Myndigheten för press, radio och tv lyder under regeringen och tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Svensk tv-marknad: Utmaningar och trender24.11.2023 14:32:33 CET | Pressmeddelande

Tv-marknaden påverkas just nu starkt av att ekonomin försämras och att konjunkturen försvagas. Det visar rapporten Svensk tv-marknad 2023 som Myndigheten för press, radio och tv tagit fram och som beskriver den svenska tv- och streamingmarknaden. En marknad där konkurrensen är fortsatt mycket hög om abonnenter, rättigheter och annonsintäkter - vilket påverkar de stora svenska kommersiella tv-husen negativt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum