Volkswagen Transportbilar

Transporter får guldmedalj och rankas högst i nytt säkerhetstest

Dela
När Euro NCAP nyligen genomförde ett test av säkerhetssystemen hos 19 lätta transportbilar fick Volkswagen Transporter högsta betyget av alla och sätter därmed standarden för övriga att följa.
Transporter bäst i test av säkerhetssystem.
Transporter bäst i test av säkerhetssystem.

Hannover / Södertälje, 17 december 2020 – Euro NCAP, ett konsortium som ägs av Trafikverket och motsvarande myndigheter i andra europeiska länder, bilklubbar, försäkringsbolagsföreningar och testinstitut, har nyligen genomfört tester på 19 olika lätta transportbilar. Testet har fokuserat på vilken tillgänglighet av säkerhetssystem som erbjuds och själva funktionen av dessa system. Volkswagen Transportbilars Transporter 6.1 fick högst betyg och en guldstjärna från Euro NCAP.

Den ökade e-handeln och renoveringsboomen har ökat antalet lätta transportbilar som rör sig i tätbefolkade områden. En bra anledning för NCAP att undersöka och testa tillgängligheten och funktionen på assistans- och säkerhetssystemen på transportbilarna i B och C/D segmenten där totalvikten understiger 3,5 ton.

Efter omfattande testande har NCAP kommit till slutsatsen att ”Transporter erbjuder kunderna möjlighet att köpa till en mängd olika väl fungerande säkerhetssystem och förtjänar en guldstjärna i Euro NCAP’s test. Transporter sätter ribban för klassen inför 2021."

I Sverige ingår flera säkerhetssystem i standardutrustningen på Transporter. Bland standardutrustningen finns som exempel Front Assist autobroms som även kan reagera på fotgängare och cyklister, farthållare med hastighetsbegränsare, sidovindsassistent och krockkudde även på passagerarsidan. Sedan finns förstås en rad effektiva säkerhetssystem som tillval, till exempel Lane Assist filhållningsassistent, adaptiv farthållare och Side Assist dödavinkelvarning.

Vi på Volkswagen Transportbilar är också i lanseringsfasen av en helt ny Caddy, en kategori transportbilar som inte testats denna gång av NCAP. Nya Caddy kommer att få ännu några fler säkerhetsfunktioner än vad som erbjuds idag till Transporter. På så sätt säkerställer vi att vi att vi kan fortsätta leverera klassledande säkerhet till våra kunder.
Nyckelord

Kontakter

Bilder

Transporter bäst i test av säkerhetssystem.
Transporter bäst i test av säkerhetssystem.
Ladda ned bild
Autobroms är standard på Transporter
Autobroms är standard på Transporter
Ladda ned bild
Sveriges populäraste modell i klassen rankas också som säkrast
Sveriges populäraste modell i klassen rankas också som säkrast
Ladda ned bild
Guldmedalj för Transporter i Euro NCAP's test
Guldmedalj för Transporter i Euro NCAP's test
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Group Sverige AB
151 88 Södertälje

08-553 865 00http://www.volkswagen-transportbilar.se

Som en ledande tillverkare av lätta transportbilar omformar Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) sättet att transportera varor, tjänster och människor. Våra fordon kör hantverkare, familjer och äventyrare, nybakat bröd, paket och surfbrädor. Ambulanspersonal, poliser och mobil servicepersonal - alla litar på sin Volkswagen Transportbil för att utföra sitt dagliga arbete. I Volkswagen Transportbilars fabriker, som finns i Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) och Pacheco (ARG), sysselsätts över 24,000 människor med att tillverka och marknadsföra modellserierna Caddy, Transporter, Crafter, Multivan, Amarok och nya elektiska ID. Buzz och ID. Buzz Cargo. Inom Volkswagen-gruppen är man delaktig att forma framtidens samhälle med nya mobilitetslösningar genom sitt huvudansvar för utvecklandet av autonom körning, Maas och TaaS (Mobility/Transport as a Service) och framtida produkter som ”robo-taxis” och ”robo-vans”. I Sverige säljs Volkswagen Transportbilar via ett 90-tal återförsäljare runt om i landet. Det svenska huvudkontoret finns i Södertälje, Volkswagen Group Sverige AB. Volkswagen Transportbilar är det klart ledande märket i Sverige inom lätta transportbilar.

Följ Volkswagen Transportbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Transportbilar

Volkswagen Transportbilar klar marknadsledare även 2023 - Ökar mer än dubbelt så mycket som totalmarknaden4.1.2024 09:46:06 CET | Pressmeddelande

2023 blev ett betydligt bättre år när det gäller registreringar av lätta lastbilar i Sverige. Efter ett par år med produktionsbrist så lättade situationen under 2023 och totalmarknaden ökade från 34 500 till 43 700 fordon (+26,6%). Volkswagen Transportbilar ökade med hela 57,3% och levererade nästan 13 000 lätta lastbilar. Detta ger märket en marknadsandel på 29,6%. Nya ID. Buzz Cargo går också direkt in på förstaplatsen när det gäller elektriska transportbilar.

Volkswagen Transportbilar rapporterar fortsatt vinsttrend under 2022 och låter ID. Buzz definiera året.29.3.2023 16:59:50 CEST | Pressmeddelande

För andra året i rad nådde Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) en vinstökning på över en halv miljard euro under 2022. Trots minskning av antalet levererade enheter nådde företaget en försäljning på 11,5 miljarder euro. Höjdpunkten var lanseringen av elbilarna ID. Buzz och ID. Buzz Cargo som fått fina omdömen i tester och många utmärkelser. GRIP 2023 företagsstrategi: 10-stegs plan sätter mål för 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye