Myndigheten för press, radio och tv

Bra tillgänglighet i TV4 AB:s kanaler visar ny uppföljning

Dela
Årets uppföljning av kraven på tillgänglighet för tv-sändningar visar att TV4 AB:s kanaler TV4, Sjuan och TV12 med råge uppfyllde kraven. Bland de mindre aktörerna som granskades så uppfyllde fem leverantörer de uppställda kraven medan sju leverantörer inte gjorde det. Uppföljningen gäller för perioden 1 juni 2019 – 30 juni 2020.

MPRT beslutar om i vilken omfattning tv-sändningar ska tillgängliggöras för personer med funktionsnedsättning. Kraven delas in i två nivåer – särskilda skyldigheter och generella skyldigheter. I uppföljningen för den aktuella perioden är det endast TV4 AB som ska uppfylla särskilda skyldigheter. Övriga leverantörer i uppföljningen ska uppfylla generella skyldigheter.

I årets uppföljning av leverantörer med generella krav gjordes ett urval av leverantörer som granskades. I urvalet fanns nya leverantörer och leverantörer som inte uppfyllde kraven vid föregående periods uppföljning. Totalt 18 leverantörer granskades och fem av dessa uppfyllde kraven medan sju leverantörer inte gjorde det. Övriga leverantörer har inte haft några tv-sändningar eller sänt program på svenska under perioden.

Nyckelord

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Svensk tv-marknad: Utmaningar och trender24.11.2023 14:32:33 CET | Pressmeddelande

Tv-marknaden påverkas just nu starkt av att ekonomin försämras och att konjunkturen försvagas. Det visar rapporten Svensk tv-marknad 2023 som Myndigheten för press, radio och tv tagit fram och som beskriver den svenska tv- och streamingmarknaden. En marknad där konkurrensen är fortsatt mycket hög om abonnenter, rättigheter och annonsintäkter - vilket påverkar de stora svenska kommersiella tv-husen negativt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum