Göteborg & Co AB

Nu invigs Göteborg Film Festival, där du befinner dig!

Dela
Var väljer du att se din första film? Kanske på en klippa vid havet eller framför en brasa i fjällstugan? Imorgon, fredag, invigs Göteborg Film Festival och normalt pulserar det i området kring Järntorget. Unikt för i år är att det går att uppleva festivalen från var du än befinner dig i Sverige, då allt sker online mellan den 29 januari och 8 februari.

Trots att biografer har tvingats att stänga och fysiska filmfestivaler fått ställas in, så finns det nu istället en unik chans att uppleva elva dagars filmfrossa med cirka 70 filmer från var man än befinner sig i Sverige. Med hjälp av tekniska lösningar tas festivalen till publiken. 

– Vanligtvis är Göteborg Film Festival en fantastisk filmfest över hela Göteborg när vi visar film på 15 biografer i staden. Vi kommer att sakna det enormt i år, men samtidigt är det oerhört kul att kunna ta Göteborg Film Festival ut i hela Sverige och låta alla att ta del av det. Att få samlas kring festivalen i dessa tider av social distansering känns fint och vi märker också att intresset är stort. Vi kommer i vårt digitala erbjudande också låta besökarna komma in på Draken vid Järntorget, Sveriges vackraste biograf, där programledaren Emma Gray guidar bland filmerna. Detta så publiken får ta del av atmosfären där vilket är en stor del av Göteborg Film Festival, säger Andreas Degerhammar, kommunikationschef, Göteborg Film Festival.

Då festivalen kan streamas på vilken plattform som helst, så har festivalbesökare möjligheten att kolla film, lyssna på festivalens podd med intervjuer med nordiska och internationella filmskapare och annat intressant material i önskad miljö.

Internationellt har festivalen blivit en rejäl snackis i och med årets koncept, The Isolated Cinema, som är en isolerad biograf på fyren Pater Noster, cirka 45 kilometer från Göteborg. Där får en utvald filmälskare uppleva festivalen i total isolering på en klippa i havet med filmen som enda sällskap. Nyheterna har fångats upp av några av världens största medier, vilket är fantastiskt för festivalens framtid och har möjliggjorts av partners däribland Göteborg & Co. och Näringslivsgruppen.

Mer information om Göteborg Film Festival och köp av festivalpass finns här.

Kontakter

Petra GamerdingerPR Manager - Press & Medierelationer

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvarar för internationell destinations-PR i Tyskland och USA.

Tel:+46705723327petra.gamerdinger@goteborg.com

Andreas DegerhammarKommunikationschefGöteborg Film Festival

Tel:031-339 30 14

Bilder

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Stark lineup på Kungstorget, nya festivalplatser och storsatsning på engångsfritt - nu släpps programmet för Göteborgs Kulturkalas 202418.6.2024 09:03:15 CEST | Pressmeddelande

Magnus Uggla, Miriam Bryant, Medina, The Hellacopters och Loreen är klara för Göteborgs Kulturkalas den 29 augusti – 1 september. Nytt för i år är dansband i Nordstan, festivalområdet Grönsakstorget med fokus på unga, familjeområde på Slottsskogsvallen och en engångsfri Streetfoodfestival. Nu är hela programmet släppt. Som vanligt är Kulturkalaset gratis och öppet för alla.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye