Nypon förlag

Alle Eriksson ny förläggare på Nypon och Vilja förlag

Dela
Nypon och Vilja förlag rekryterar Alle Eriksson som förläggare.
Alle Eriksson. Foto: Cissy Avrin
Alle Eriksson. Foto: Cissy Avrin

Alle Eriksson har en gedigen förlagsbakgrund. Tidigare har hon grundat ett eget förlag, drivit bokhandel, arbetat som bibliotekarie och varit förläggare på Rabén & Sjögren. Närmast har hon frilansat för flera olika förlag.

- Alle har bred erfarenhet som förläggare för barn och unga och jag är övertygad om att hon blir en framgångsrik förstärkning till Nypons redan starka redaktion och för våra fantastiska författare, säger Henny Holmqvist, redaktionschef på Nypon och Vilja förlag.

- Idag är det fler och fler som behöver lättläst för att förstå och tillgodogöra sig berättelser och text. Alle jobbar med läsarens behov i fokus och vi ser fram emot att med kreativitet och nyskapande arbeta vidare på Nypons och Viljas fina utgivningen tillsammans med henne, inte minst i de digitala formaten, understryker Henny Holmqvist.

- Jag är otroligt glad att börja som förläggare på Nypon och Vilja. Här har jag möjligheten att kombinera min kompetens som förläggare med det som gått som en röd tråd i mitt arbetsliv - intresset för att hitta nya läsare och målgrupper, säger Alle Eriksson.

Alle Eriksson fortsätter:

- Nypon och Vilja förlag framträder som förlag som vill vara i framkant och utveckla den lättlästa litteraturen, vilket verkligen tilltalar mig. Med målgruppen i tydligt fokus blir Nypon och Vilja förlag en stark utmanare i förlagsbranschen och jag ser otroligt mycket fram emot att få vara med på den resan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Alle Eriksson. Foto: Cissy Avrin
Alle Eriksson. Foto: Cissy Avrin
Ladda ned bild

Om

Nypon förlag
Nypon förlag
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 02https://www.nyponforlag.se/

Nypon och Vilja förlag ger ut lättlästa böcker för barn, unga och vuxna. Böcker som väcker läslust och bidrar till en nödvändig språkutveckling. Nypon och Vilja förlag är en del av Studentlitteratur

Följ Nypon förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nypon förlag

Modern klassiker om våldtäkt tillgängliggörs för fler24.9.2020 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Ungdomsromanen Kort kjol, Christina Wahldéns debut från 1998, har genom drygt två decennier nått hundratusentals läsare. Den har kallats en modern klassiker och var den första ungdomsboken som helt fokuserade på sexuellt våld. Kort kjol har sålts i drygt 50 000 exemplar och lånas fortfarande ut nära tiotusen gånger per år. Nu kommer den dessutom ut både som ljudbok och i lättläst version, med målet att fler ska kunna delta i diskussionen om övergrepp, på lika villkor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye