Hermods AB

Hermods vinner upphandling i Uppsala

Dela
Hermods fortsätter att leverera vuxenutbildning till uppsalaborna i ytterligare fyra år. Det står klart när Uppsala kommun avslutat upphandlingen av kommunal vuxenutbildning. Genom en mer flexibel utbildning med individens behov i fokus ska elevernas väg till jobb eller högre studier förkortas.
Foto: Hermods AB
Foto: Hermods AB

Tilldelningsbeslutet innebär att Hermods, som redan idag är utbildningsanordnare i Uppsala kommun får förnyat förtroende med utökad uppdragsbeskrivning och kommer att bedriva kommunal vuxenutbildning i fyra år till.

- Det är ett stort och viktigt uppdrag och vi ser fram emot att utveckla vuxenutbildningen tillsammans med Uppsala kommun. Genom att kombinera klassrumsundervisning med digital undervisning så kommer vi att kunna erbjuda en ännu mer individanpassad utbildning som gör att eleverna snabbare når sina mål, säger Johan Sjögren, Verksamhetschef för Hermods Komvux.

Ramavtalet omfattar flexibla studieformer för svenska för invandrare (sfi) studieväg 3, grundläggande och gymnasiala ämnen, yrkesutbildning handel och administration samt hotell och turism.

- Hermods har en lång erfarenhet av flex- och distansundervisning som de har använt som grund för att ytterligare utveckla sina metoder och sin lärplattform på ett innovativt sätt för att möta kommunens krav på kvalitet och flexibilitet. Elevernas tillgång till studier, oavsett tid och rum, är kärnan för kommunens arbete med att underlätta individens möjlighet till jobb eller högre studier, säger Mohamad Hassan (L) ordförande i arbetsmarknadsnämnden i Uppsala kommun.

Avtalstiden är på fyra år och börjar gälla från och med den 1 augusti 2021.

Kontakt:

Johan Sjögren, Verksamhetschef Hermods Komvux
Tel: 010-1421098
Mail: johan.sjogren@hermods.se 

Eva Kjeller, presskommunikatör Uppsala kommun
Mobil: 072-596 9010
E-post: eva.kjeller@uppsala.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Hermods AB
Foto: Hermods AB
Ladda ned bild
Johan Sjögren, Verksamhetschef Hermods Komvux. Foto: Hermods AB
Johan Sjögren, Verksamhetschef Hermods Komvux. Foto: Hermods AB
Ladda ned bild

Länkar

Om

Hermods AB
Hermods AB
Adolf Fredriks kyrkogata 2
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

HERMODS YRKESHÖGSKOLA FORTSÄTTER ATT EXPANDERA EFTER MYNDIGHETENS BEVILJANDE AV KORTA YH-KURSER SOM STARTAR TILL HÖSTEN26.5.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

─ YH-kurser är ett relativt nytt koncept inom Yrkeshögskolan och fokuserar på utveckling och omställning av relevant kompetens för den som redan är yrkesverksam, med syfte att möta arbetslivets förändrade behov och krav. Kurserna utvecklar Yrkeshögskolans flexibilitet och utbildningsformens möjlighet att snabbare svara mot arbetslivet behov av breddad och förnyad kompetens. I syfte att snabbt hänga med i den utveckling som sker. För att kurserna lättare ska kunna kombineras med jobb är de flexiblare avseende studietakt och studieform, vi bedriver dem på halvfart eller trekvartsfart på distans. Hermods Yrkeshögskola välkomnar expansionen av YH-kurser då det är tydligt att det finns ett stort behov av snabb omställning och kompetensutveckling inom flera olika branscher. Kurserna är framtagna tillsammans med ledningsgrupperna för våra YH-program och med input från våra olika branschråd. Även här blir våra yrkeshögskoleutbildningar en viktig del i det livslånga lärandet, säger Anette Wahlg

Hermods Yrkeshögskola fortsätter tillväxtresan efter myndighetens tilldelning av YH-program för 202312.1.2023 16:34:59 CET | Pressmeddelande

Myndigheten för Yrkeshögskolan gav idag sitt besked om vilka nya yrkeshögskoleprogram som landets YH-anordnare beviljats starta hösten 2023. Hermods Yrkeshögskola fortsätter att expandera i årets ansökningsomgång där ett viktigt fokus ligger inom teknik och samhällsbyggnad men även grön näring, hållbarhet och energi. Hermods Yrkeshögskola startar sex helt nya utbildningar och expanderar befintliga utbildningar på fler orter i höst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum