Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg fördelning av uppstartskostnader

Dela
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) har vid fullmäktigesammanträde fattat beslut om fördelning av uppstartskostnader under 2021, enligt folkmängd och geografi. Det är samma modell som används enligt förbundsordningen vid fördelning av fasta kostnader.

Bakgrunden till beslutet är planerad verksamhetsstart till senare delen av 2021 och att fördelningsmodellen enligt förbundsordningen är utarbetad utifrån att verksamheten är i drift under ett helt kalenderår. Beslutet gäller endast 2021 och verksamheten förväntas vara i drift hela 2022.

– Kommunalförbundet bildades 2016 och efter fem år är det naturligt med justeringar av såväl upplägg som fördelning av kostnader. Det vi bygger gemensamt ska gynna 21 regioners sjukvård, säger Ola Karlsson(M), ordförande KSA och oppositionsråd, Region Örebro.

– Ingen region har resurser att ensamt uppfylla hela sjukvårdsuppdraget. Den specialisering vi ser inom vården kommer troligen innebära ett ökat behov av flygambulans. Med Svenskt Ambulansflyg blir vård i luften en integrerad del i regionernas sjukvård, såväl planering som utförande, beskriver Peter Olofsson (S), vice ordförande KSA och regionråd, Region Västerbotten.

Säker, trygg och obruten vårdkedja

Svenskt Ambulansflyg med planerad verksamhetsstart i augusti 2021, är regionernas egen lösning för en långsiktigt trygg, ständigt tillgänglig och patientsäker obruten vårdkedja med flygplan. Moderna flygplan utrustas för bästa sjukvård och arbetsmiljö. Samordning av hela Sveriges ambulansflyg bidrar till att hela Sverige får en bra beredskap för att snabbt kunna flyga svårt sjuka till rätt sjukhus.

Det kan handla om en svårt brännskadad person, eller ett svårt sjukt nyfött barn som snabbt behöver transporteras till det specialistsjukhus som har bäst möjlighet att rädda liv.

--------------------------------------------------

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg – medlemmar

Region NorrbottenRegion VästerbottenRegion VästernorrlandRegion Jämtland HärjedalenRegion GävleborgRegion DalarnaRegion VästmanlandRegion Örebro länRegion VärmlandVästra Götalandsregionen, Region HallandRegion SkåneRegion BlekingeRegion GotlandRegion Kalmar länRegion KronobergRegion Jönköpings länRegion ÖstergötlandRegion SörmlandRegion UppsalaRegion Stockholm

Ämnen

Kontakter

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 20239.2.2024 08:41:14 CET | Pressmeddelande

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 2023 på drygt 9,5 miljoner kronor, jämfört med budget 3,7 miljoner. Flygtimmar totalt uppgår till 6175, jämfört med budgeterat 6000 och 515 flygtimmar, genomsnittligt per månad. Förbundet har utfört 3800 patientuppdrag på helåret och 315 genomsnittligt per månad. Varje månad 2023 (september undantaget) har större volymer i uppdrag och intäkt än motsvarande månad 2022.

Välkommen till Ronneby Airport vid Besök av Svenskt Ambulansflyg14.12.2023 08:05:00 CET | Pressmeddelande

Måndag den 18e december landar ett av sex regionägda Ambulansflygplan på Ronneby Airport. Media hälsas välkommen klockan 09.30 för presentation och visning av det toppmoderna och välutrustade ambulansflygplanet som kan ta upp till tre liggande patienter, ytterligare sittande och vårda de allra sjukaste som behöver intensivvård ombord. Anmälan om medias deltagande ska göras senast fredag den 15e december klockan 10.00 till mariann.holmberg@svenskt-ambulansflyg.se, 073 800 86 16. Anmälan behöver enligt flygplatsens säkerhetsregler innehålla namn, organisation och personnummer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye