Stångåstaden

Unga talanger får Stångåstadens hockeystipendium

Dela
För tjugonde året delade Stångåstaden tillsammans med LHC i dag ut sitt hockeystipendium. Stipendiet gick till två ungdomar, Emma Rehn och Jonathan Bjurströmer som både är lovande hockeyspelare och goda föredömen utanför rinken.
Emma Rehn och Jonathan Bjurströmer tilldelades Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium 2021
Emma Rehn och Jonathan Bjurströmer tilldelades Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium 2021

De båda stipendiaterna fick ta emot ett presentkort på hockeyutrustning till ett värde av 10 000 kronor var. Stångåstaden, Linköpings största bostadsbolag, delar ut hockeystipendiet tillsammans med LHC och det riktar sig till ungdomar i åldern 11 till 15 år som bor i Linköpings kommun.

-          Vi vet att många ungdomar idag längtar tillbaka till idrotten, föreningslivet och tävlingsutövande. Därför känns det extra viktigt att ett år som detta få uppmuntra goda förebilder inom idrotten genom att dela ut stipendiet till de här ambitiösa ungdomarna. Vi hoppas att det kan uppmuntra dem och andra att fortsätta med sin idrottsutövning, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Juryns motivering för Emma Rehn:
Emma började åka skridskor redan som tvååring med sin äldre bror. Med sin järnvilja och målmedvetenhet finns inga gränser för hur långt Emma vill och kan nå. Hon är målmedveten, träningsvillig och en omtyckt lagkamrat. Hon har representerat Östergötland i TV-Pucken, tidigare Stålbucklan, de två senaste åren och satsar även på en plats i laget 2021. När Emma inte har egna träningar eller matcher ställer hon upp och tränar de yngsta tjejerna i trekronors hockeyskola.

Emma har ett stort engagemang för hockeyn och är en värdig vinnare av Stångåstadens hockeystipendium 2021.

Juryns motivering för Jonathan Bjurströmer:
Jonathan började spela ishockey som 10-åring, i ett lag där medspelarna redan övat på skridskoåkning och klubbteknik i flera år. Jonathan har snabbt utvecklat en god spelförståelse och han har en envishet och nyfikenhet som kan ta honom långt. Han har alltid ett leende på läpparna och han är en omtyckt lagkamrat.

Med sin goda kamratskap och sitt driv för hockey är Jonathan en värdig vinnare av Stångåstadens hockeystipendium 2021.

Juryn består av representanter från Stångåstaden och LHC.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, telefon 072-574 96 60
Karin Brinkby, marknadsförare Stångåstaden, telefon 073-724 24 22

Bilder

Emma Rehn och Jonathan Bjurströmer tilldelades Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium 2021
Emma Rehn och Jonathan Bjurströmer tilldelades Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium 2021
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Nu startar renoveringen av 250 bostäder på Flamman22.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dagarna har Studentbostäder i Linköping AB skrivit avtal om att starta renoveringen av 250 bostäder på Flamman. Renoveringsavtalet tillfaller byggentreprenören BC Linköping AB som sedan tidigare är kontrakterad att bygga 187 nya studentbostäderna i studentområdet Flamman. Renoveringsarbetet startar nu till sommaren och kommer att ske i etapper och pågå parallellt med nyproduktionen fram till och med våren 2027.

Bort med överbyråkratiseringen och få i gång bostadsbyggandet20.5.2024 12:04:58 CEST | Blogginlägg

Hur kan vi effektivisera stadsbyggnadsprocessen och få igång bostadsbyggandet? Jag hade nyligen möjlighet att lyssna på Kristina Alvendal som på uppdrag av regeringen och Produktivitetskommissionen har tagit fram en expertrapport kring just detta ämne. Rapporten beskriver en problembild med bland annat överbyråkratisering. Det fina med förslagen är att de i princip skulle kunna genomföras utan att det krävs några lagändringar. Det går alltså att ändra saker nu om vi vill. Det behövs förstås även lagändringar på sikt men att omgående försöka effektivisera hela stadsbyggnadsprocessen kan bara skapa vinnare. Vi behöver ett ökat bostadsbyggande och så bra förutsättning som möjligt i dagens läge.

Visit Linköping & Co gör gästspel som krögare i Wärdshuset, Gamla Linköping7.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Gamla Linköping är ett välbesökt turistmål under sommaren och besökare njuter av museimiljöerna, butiker och värdesätter att det finns en variation av caféer och restauranger i området. För att tillgodose det behovet kommer Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter, som äger fastigheterna i Gamla Linköping, att under sommaren samarbeta med Visit Linköping & Co som går in och driver restaurangen i Wärdshuset. Besökare välkomnas till Wärdshuset i samband med nationaldagsfirandet i Gamla Linköping den 6 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye