Dramaten

Nyskrivna Hon ska heta Minou ges som direktsänd lunchteater via Zoom

Dela
Unga Dramatens konstnärliga ledare Ada Berger har både skrivit och regisserat Hon ska heta Minou, som ges som direktsänd lunchteater via Zoom med premiär den 13 april. – Det är en pjäs för vuxna men skriven för barnens skull, säger Ada Berger.

Hon ska heta Minou utspelar sig på nätet där höggravida Vanna surfar runt för att hitta en barnvagn. Plötsligt öppnas ett fönster med en videochatt, där det sitter en annan kvinna i ungefär samma ålder. Både kvinnan och rummet känns märkligt bekanta. Här inleds ett samtal om moderskap, framtidstro, liv och död.

I rollerna syns skådespelarna Sanna Sundqvist och Mari Götesdotter, som aldrig har träffats tidigare utan som möts för första gången i den här föreställningen.

Sanna Sundqvist är aktuell i Spoken word: Poesi för pandemipåverkade poeter och i Liv Strömquist tänker på sig själv. På Dramaten har hon tidigare bland annat medverkat i Det blåser på månen och Oidipus/Antigone och 2013 framförde hon sin monolog Jag borde få något slags pris. 2020 nominerades hon till en guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll i Lisa Aschans långfilm Ring mamma!.

Mari Götesdotter ingår i Malmö Stadsteaters ensemble och har varit verksam där sedan 2005. Hon har bland annat medverkat i Monicas vals, Hedwig and the Angry Inch och Farliga förbindelser. 2016 spelade hon Filifjonkan i Ada Bergers uppsättning Filifjonkan som trodde på katastrofer, som spelade på både Malmö Stadsteater och Dramaten.

Ada Berger är regissör och konstnärliga ledare för Unga Dramaten. Hon har tidigare varit konstnärlig ledare för Unga teatern, en barn- och ungdomsscen på Malmö Stadsteater. Just nu är hon även aktuell med föreställningen Liv Strömquist tänker på sig själv.

Under våren ges åtta direktsända lunchföreställningar av Hon ska heta Minou. Biljetterna är gratis och bokas via Dramatens hemsida. För att ta del av föreställningen får publiken i god till innan föreställningen börjar en länk till Zoom.

Ett samarbete mellan Unga Dramaten och Malmö Stadsteater.

Hon ska heta Minou, direktsänd lunchteater via Zoom, premiär 13 april klockan 12.30. Föreställningen är cirka 30 minuter lång.

Presskontakt:
Dramaten, Lena Törner, 070-72 61 47  lena.torner@dramaten.se
Malmö Stadsteater, Carin Hebelius, 0702-27 42 38 carin.hebelius@malmostadsteater.se

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Mari Götesdotter och Sanna Sundqvist. Foto: Johan Sundell och Sören Vilks.
Mari Götesdotter och Sanna Sundqvist. Foto: Johan Sundell och Sören Vilks.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Interim vd är Ann-Sofie Lindahl och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

1900 – En audiovisuell konsert på Dramaten17.5.2024 09:01:06 CEST | Pressmeddelande

Den mångsysslande kompositören, artisten och ljudkonstnären Christian Gabel med artistnamnet 1900 ger en exklusiv konsert på Dramaten våren 2025. En konsert där 60-talsminimalism, frijazz och musique concrete vävs samman med futuristisk, lettristisk och dadaistisk ljudpoesi och idéer lånade från Fluxusrörelsen. 1900 – En Audiovisuell konsert: Kontragarde ges på Dramatens stora scen den 18 januari. Biljetterna släpps den 24 maj klockan 10.00.

Det är inte kört – en kväll om gängvåld bland unga14.5.2024 08:48:03 CEST | Pressmeddelande

I ett samarbete mellan Dramaten, Fryshuset, The Non-Violence Project, Rätt kurva/Polisen och Beredskapslyftet arrangeras en kväll av reflektion och handling för att stoppa gängvåldet bland unga. Kvällen inleds med föreställningen Klipp han, med Lena Endre, Elin Klinga och Shahab Anoush i rollerna. Därefter blir det panelsamtal med bland andra Carin Götblad, polismästare vid NOA och Amir Rostami, professor i kriminologi. Det är inte kört på Stora scenen den 24 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye