Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg – förbundsdirektör lämnar

Dela
Nuvarande förbundsdirektör för Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) lämnar sin tjänst.

Andreas Eriksson har under sex år som förbundsdirektör lett KSA, från uppstarten av kommunalförbundet till etablering av den verksamheten som ska starta upp driften av ambulansflyget i slutet av 2021.

– Vid övergång i drift och ett långsiktigt förvaltande förändras det ursprungliga uppdraget och då är det naturligt att både styrelse och förbundsdirektör utvärderar en fortsättning, säger Ola Karlsson, ordförande KSA och oppositionsråd, Region Örebro.

– Tidpunkten är läglig och en anpassning till att kommunalförbundets kansli får sin hemmaort i Umeå, säger Peter Olofsson, vice ordförande KSA och regionråd, Region Västerbotten.

Styrelsen bedömer att verksamheten besitter den specialistkompetens som behövs för att genomföra styrelsens och ägarnas mål och förväntningar med Svenskt Ambulansflyg.

Anders Sylvan övertar ansvaret som tf förbundsdirektör och samtidigt startar rekrytering av ordinarie förbundsdirektör.

Anders Sylvan har lång erfarenhet som ledare av stora offentliga organisationer, exempelvis landstingsdirektör för Västerbottens län och som regiondirektör i Västernorrland. Anders Sylvan besitter även specialistkunskap om sjukvård, vilket är ett annat kärnuppdrag för KSA som utförs i nära samarbete med regionerna.

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum