Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Årsredovisning fastställd för Svenskt Ambulansflyg

Dela
Fullmäktige för Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg, KSA har beslutat att godkänna årsredovisning och att bevilja styrelsen ansvarsfrihet.

Revisorerna har riktat kritik och en anmärkning mot styrelsen för bristande ordning och styrning av KSA. Fullmäktigeledamöterna konstaterar att nuvarande styrelse har säkrat att förbundet har nya och bättre förutsättningar för både styrelse och fullmäktiges att utföra sitt uppdrag.

Fullmäktige beslutade även att samlas till ett extra sammanträde senast augusti 2021 för uppföljning av en behovsanalys och förslag på åtgärder.

– Styrelsen har tydliga förväntningar på den nya ledning för KSA, som vi bedömer har goda förutsättningar att de ska bli uppfyllda. Det är bra att vi ses tidigare än ordinarie fullmäktigesammanträde i november, säger Ola Karlsson, styrelseordförande för Svenskt Ambulansflyg och oppositionsråd, Region Örebro.

Uppdrag från styrelsen

Vid sammanträdet fick tf förbundsdirektör Anders Sylvan, en möjlighet att presentera sig och det uppdrag som han har tilldelats av styrelsen att genomföra: kvalitetssäkring av beredningsprocessen, säkra en robust organisation som är ändamålsenlig och kostnadseffektiv, verka för ökad öppenhet och transparens, stärka samarbetet med Sveriges samtliga regioner, stärka styrelsens och fullmäktiges förmåga till kontroll och styrning och därmed fullfölja verksamhetsstart enligt plan under slutet av 2021 och början av 2022.

Anders Sylvan beskriver att Svenskt Ambulansflyg är en fin nationell resurs som kommer vara en del i utvecklingen av framtidens sjukvård. Det visar inte minst året med pandemin och utveckling runt nationell omlokalisering av högspecialiserad sjukvård.

Bakgrund Anders Sylvan

Anders Sylvan har lång erfarenhet som ledare av stora offentliga organisationer, exempelvis landstingsdirektör för Västerbottens län och som regiondirektör i Västernorrland. Anders Sylvan besitter även specialistkunskap om sjukvård, vilket är ett annat kärnuppdrag för KSA som utförs i nära samarbete med regionerna.

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 20239.2.2024 08:41:14 CET | Pressmeddelande

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 2023 på drygt 9,5 miljoner kronor, jämfört med budget 3,7 miljoner. Flygtimmar totalt uppgår till 6175, jämfört med budgeterat 6000 och 515 flygtimmar, genomsnittligt per månad. Förbundet har utfört 3800 patientuppdrag på helåret och 315 genomsnittligt per månad. Varje månad 2023 (september undantaget) har större volymer i uppdrag och intäkt än motsvarande månad 2022.

Välkommen till Ronneby Airport vid Besök av Svenskt Ambulansflyg14.12.2023 08:05:00 CET | Pressmeddelande

Måndag den 18e december landar ett av sex regionägda Ambulansflygplan på Ronneby Airport. Media hälsas välkommen klockan 09.30 för presentation och visning av det toppmoderna och välutrustade ambulansflygplanet som kan ta upp till tre liggande patienter, ytterligare sittande och vårda de allra sjukaste som behöver intensivvård ombord. Anmälan om medias deltagande ska göras senast fredag den 15e december klockan 10.00 till mariann.holmberg@svenskt-ambulansflyg.se, 073 800 86 16. Anmälan behöver enligt flygplatsens säkerhetsregler innehålla namn, organisation och personnummer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye