Lidl Sverige

Lidl börjar sälja CE-märkta Covid-19 självtester

Dela
Med start den 17 maj börjar Lidl Sverige sälja CE-märkta självtester för Covid-19 (SARS CoV-2). I Lidls drygt 200 butiker kommer ett självtest av typen antigentest finnas. Testet som är godkänt för privatpersoner av ett oberoende företag är framtaget för att snabbt kunna upptäcka om en person har SARS CoV-2 under de första sju dagarna av symptom eller vid misstanke om sjukdom.
Lidl börjar sälja CE-märkta Covid-19 självtester. Foto: Lidl Sverige
Lidl börjar sälja CE-märkta Covid-19 självtester. Foto: Lidl Sverige

- Vi ser de självtester vi nu börjar sälja som ett komplement till sjukvårdens testningsverksamhet och en viktig service till våra kunder. Vi tror att många av våra kunder kommer att uppskatta möjligheten att enkelt kunna utföra ett självtest hemma, säger Robert Stekovic, kommersiell direktör på Lidl Sverige.

Testet är CE-märkt och godkänt för privatpersoner av ett oberoende företag. Varje förpackning innehåller fem separata tester och kostar 299 kr. Kunder får köpa max tre förpackningar per person.

Enligt FHM kan antigentester fungera som ett komplement till övriga skyddsåtgärder vid stor smittspridning i samhället, till exempel på arbetsplatser och skolor där det inte är möjligt att distansarbeta. Det självtest som Lidl kommer att sälja ska inte användas som enda källa för att diagnostisera eller utesluta SARS CoV-2-infektion. Testet kan tas på både vuxna och barn, men barn under 14 år bör få hjälp av en vuxen när testet tas.

Ett testkit innehåller en provtagningspinne för att kunna ta ett så kallat svabbprov i näsan, ett provrör med vätska och en testkasett. Om svaret är positivt framträder två röda streck i testkassetten efter 15–20 min. Vid positivt svar bör man genast kontakta 1177 eller sin vårdcentral.

En rad åtgärder för minskad smittspridning
Självtesterna utgör ytterligare en del i Lidl Sveriges omfattande arbete för att medarbetare och kunder ska känna sig så trygga och säkra som möjligt. Förutom att erbjuda självtester till försäljning har sedan tidigare en rad olika åtgärder vidtagits för minskad smittspridning. Bland annat erbjuds gratis självtester till samtliga medarbetare samt visir och tre olika sorters munskydd (två olika flergångs- samt engångsmunskydd) till alla medarbetare i butikerna. Dels har utökade öppettider för riskgrupper införts, städrutinerna i butikerna utökats, och handdesinfektion placerats ut i alla butiker. Dessutom finns alltid en ansvarig trängselvakt i butiken.

Kontakter

Bilder

Lidl börjar sälja CE-märkta Covid-19 självtester. Foto: Lidl Sverige
Lidl börjar sälja CE-märkta Covid-19 självtester. Foto: Lidl Sverige
Ladda ned bild
Bosons CE-märkta Covid-19 Antigen självtest. Foto: Lidl Sverige
Bosons CE-märkta Covid-19 Antigen självtest. Foto: Lidl Sverige
Ladda ned bild

Dokument

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidls falukorv väcker barndomsminnen – Bäst i test!6.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Lidl Sveriges falukorv från det egna varumärket Matriket får i en ny testbedömning högst betyg och tilldelas utmärkelsen bäst i test. Testet, utfört av en panel om tio deltagare, gjordes på ett urval av korvar från olika livsmedelskedjor. Lidl Sveriges falukorv från det egna märket Matriket gick hem hos hela panelen med fina omdömen som ”Smakade som jag minns att falukorv smakade när jag var barn”.

Lidl Sverige skänker 424 839 kr till Sveriges Stadsmissioner1.2.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Som en del av julkampanjen under november och december hade Lidl Sverige en tillfällig artikel i sitt sortiment, närmare bestämt en gosig tvättbjörn, till försäljning i samtliga av livsmedelskedjans 205 butiker. Lidl Sverige beslutade att skänka alla försäljningsintäkter från tvättbjörnen vidare och nu står det klart att hela 424 839 kr går till Sveriges Stadsmissioners verksamhet runtom i landet. Gåvan kommer att vara öronmärkt för att stödja barnfamiljer i utsatthet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye