Avtalat

Nu sprids Avtalat brett – kampanj om pension och försäkring via jobbet

Dela
Alla anställda på företag med kollektivavtal har pension och försäkring via jobbet, men många saknar kunskap om hur det fungerar. Därför har LO, PTK och Svenskt Näringsliv gemensamt bildat Avtalat, där all information om pension och försäkring för privat sektor samlas på ett och samma ställe. Genom bland annat kampanjfilmer sprids nu Avtalat brett.

I Sverige jobbar tre miljoner arbetare, tjänstemän och arbetsgivare på privata företag med kollektivavtal, och med kollektivavtalet kommer många fördelar. De anställda får till exempel pengar sparade till sin tjänstepension och skyddas av ett antal försäkringar. Men kunskapen om pension och försäkring via jobbet är låg. Det hoppas Avtalat genom sin lanseringskampanj kunna ändra på.

Kampanj för att öka kännedomen

– Syftet med kampanjen är detsamma som syftet med hela Avtalat: alla ska veta och alla ska förstå hur pension och försäkring via jobbet fungerar. Det ska vara enkelt att göra rätt. Och för att uppnå det behöver vi etablera Avtalat i våra målgruppers medvetande, säger Pia Carlsson Thörnqvist, kommunikationschef på Avtalat.

För lanseringskampanjen har tre olika filmer tagits fram. Fokus är på olika försäkringar och målgrupper. Utöver filmerna finns banner- och annonsmaterial.

Till kampanjfilmerna

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Avtalat ägs gemensamt av LO, PTK och Svenskt Näringsliv. Bolaget finns till för närmare 3 miljoner anställda och arbetsgivare inom privat sektor på företag med kollektivavtal. Avtalats uppdrag är att sprida kunskap om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring, och att samla all information på ett ställe. Syftet är att göra det lättare att hitta information som är korrekt, relevant och enkel.

 

Följ Avtalat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avtalat

Många känner inte till att de har kollektivavtalade försäkringar13.3.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Fler än 4 av 10 privatanställda med kollektivavtal saknar kunskap om sina kollektivavtalade försäkringar. Det visar en ny undersökning som Avtalat har gjort. De riskerar därmed att förlora ersättning vid exempelvis föräldraledighet, sjukdom eller arbetsskada. Avtalat vill lyfta frågan inför Kollektivavtalets dag nu på söndag den 17 mars genom att publicera en ny rapport med syftet att öka kännedomen om kollektivavtalad försäkring.

Spellistor om döden och olyckor ska få fler att upptäcka pension och försäkring via jobbet30.11.2022 08:01:00 CET | Pressmeddelande

Idag startar Avtalat en kampanj som genom spellistor på Spotify ska öka kännedomen om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Bland annat uppmanas 200 000 arbetsgivare i privat sektor att skicka spellistorna om bland annat olyckor och döden till sina 3 miljoner anställda. Förhoppningen är att fler ska få del av de försäkringspengar de har rätt till via kollektivavtalen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye