Almega

Tillväxtverket föreslår mindre restriktiva regler om korttidsstödet

Dela
Tillväxtverket vill ha lagändringar gällande korttidsstödet. Företag som med godtagbara skäl är sena med sin avstämning ska inte återkrävas på hela stödbeloppet. ”Det är mycket bra att Tillväxtverket nu har uppfattat vad vi på Almega länge har påtalat; Dagens regler får orimliga effekter för företagen”, säger Almegas vd Thomas Erséus.
Thomas Erséus, vd på Almega
Thomas Erséus, vd på Almega

Almega har under en lång tid påtalat brister i hur dagens regelverk kring stödet för korttidsarbete är uppbyggt.

– Lagstiftningen har varit alldeles för restriktiv när det gäller korttidsstöd. Att ett företag som vill göra rätt för sig riskerar att bli återbetalningsskyldig för hela stödbeloppet på grund av att avstämningen är ett par dagar sen är helt orimligt. I en kris borde det vara ’hellre fria än fälla’ som gäller, säger Thomas Erséus, vd på Almega.

Nu tar även Tillväxtverket upp problematiken. Via en hemställan till regeringen om ändring i lagen för korttidsarbete, begär Tillväxtverket att lagen ses över så att företag som inkommit för sent med sin avstämning, men som har godtagbara skäl för det, inte ska återkrävas på hela stödbeloppet.

– Nu är vår förhoppning att regering och riksdag skyndsamt behandlar Tillväxtverkets förslag på lagändring, säger Thomas Erséus.

Nyckelord

Bilder

Thomas Erséus, vd på Almega
Thomas Erséus, vd på Almega
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Storgatan 19
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega, Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp med drygt 11 000 medlemsföretag som sammanlagt har närmare 600 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

Ny skrift: Därför är välfärdsföretagen nödvändiga17.4.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Välfärdsföretagen stärker Sverige. Dessvärre överröstas argumenten som leder detta i bevis ofta i debatten. I en ny skrift tar Almega ett bredare grepp om välfärdsföretagens bidrag till svenska samhället och varför Sverige behöver fler privata aktörer. "Konkurrens leder till högre kvalitet, det gäller givetvis också inom välfärden”, säger Fredrik Segerfeldt, näringspolitisk expert på Almega.

Välkommet initiativ till ny AI-strategi för Sverige – här är tjänstesektorns medskick!20.3.2024 11:29:31 CET | Pressmeddelande

Almega välkomnar AI-Swedens förslag till en ny AI-strategi för Sverige som presenterades idag. “Initiativet belyser behovet av mer handlingskraft från regeringens sida och att Sverige omgående behöver få på plats en ny nationell AI-strategi som främjar svensk konkurrenskraft.”, säger Moa Tivell, näringspolitisk expert på Almega. Samtidigt är det tjänstesektorn som kommer i högsta grad påverkas av generativ AI.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye