CUPRA Sverige

CUPRA Born inleder en ny era

Dela
CUPRA Born är den okonventionella utmanaren som med avancerad drivlina, uttalad sportighet och ett CO2-neutralt koncept, bjuder på vass elektrifierad prestanda.
CUPRA Born
CUPRA Born
  • CUPRA Born är den perfekta kombinationen av elektrifiering och prestanda.
  • Erbjuds i flera effektutföranden och väljer du till e-Boost-paketet1 höjs effekten till 231 hk (170 kW)
  • Med en räckvidd på ca 540 km* och upp till hela 780 km om man bara kör i stan (med ett 77 kWh-batteri)
  • Stimulerande design exteriört och interiört av hållbara material, exempelvis de skålade stolarna (standard) som består av återvunnen plast från SEAQUAL® INITIATIVE.
  • Med DCC i kombination med sportchassi och ESC Sport, progressiv styrning, större bromsar och breda däck på 20" lättmetallfälgar, levererar CUPRA Born sportighet av toppmodernt snitt
  • Ny teknik som augmented reality head-up-display är bara ett exempel på CUPRA Borns höga nivå av förarassistanssystem och full uppkoppling
  • CUPRA Born är företagets första modell med ett CO2-neutralt koncept

Martorell, Spanien, 25 maj 2021, Med lanseringen av CUPRA Born expanderar CUPRA på nya marknader och med en optimerad kombination av elektrifiering och prestanda styr varumärket in i en ny era.

Den första helt eldrivna modellen från det okonventionella utmanarmärket visar upp en verkligt uttrycksfull design och bjuder på vass prestanda med en omedelbar respons.

”CUPRA Born är en ”game-changer” på elbilsmarknaden och impulsen till företagets transformation. CUPRA Born levererar stimulerande design, omedelbar prestanda och erbjuder en räckvidd på mer än 500 km, och bidrar till att minska de globala koldioxidutsläppen och ta oss till våra europeiska miljömål. Men det är inte allt.” säger Wayne Griffiths, VD för CUPRA och SEAT. ”Med emotionell sportighet vill vi att CUPRA Born ska få nästa generation unga utmanare att vara delaktiga i denna utveckling. Därför kommer CUPRA att använda okonventionella vägar för att nå nya människor och ta varumärket CUPRA bortom det traditionella.”

CUPRA Borns fräscha design, vassa elbilsprestanda och okonventionella karaktär som utmanare, skiljer ut den från mängden.

Born markerar en ny era för CUPRA och adderas nu till ett utbud där plug-in hybridversionerna av CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer och CUPRA Formentor alla redan använder elektricitet för att maxa sin prestanda.

CUPRA Born skriver nu nästa kapitel för en ny era. Den kombinerar avancerade drivlinor och den senaste batteritekniken med uttrycksfull design som får CUPRA att sticka ut. Och CUPRA Born är den första av märkets modeller som är koldioxidneutral när den levereras till kund, både i leverantörskedjan och vid råmaterialframställningen använder man energi från förnybara källor. De utsläpp som inte går att balansera på detta sätt, kompenserar företaget genom investeringar i certifierade miljöprojekt.

Tillverkningen av CUPRA Born, som är utvecklad och designad vid högkvarteret i Martorell (Barcelona), drar igång i september i år vid fabriken i tyska Zwickau.

Mer detaljer och tekniska data hittar du i det svenska presskitet nedan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild
CUPRA Born
CUPRA Born
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare, med stimulerande design och modern prestanda inspirerar varumärket världen från Barcelona med progressiva produkter och upplevelser. CUPRA lanserades 2018 som fristående varumärke och har ett eget huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona. Dessutom finns ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2020 höll CUPRA sitt starka momentum med en tillväxt på 11% och 27 400 sålda fordon tack vare CUPRA Atecas och CUPRA Leons starka dragningskraft samt lanseringen av CUPRA Formentor, den första modellen som unikt designats och utvecklats för varumärket. År 2021 syftar CUPRA till att bevisa att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning med lansering av plug-in hybridversionerna av CUPRA Fromentor och varumärkets första 100% elektriska modell, CUPRA el-Born. CUPRA Tavascan blir varumärkets andra helelektriska modell och kommer att nå marknaden 2024.

CUPRA kommer i år att delta i det världsomspännande elektriska SUV-racet Extreme E. Dessutom är varumärket FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetsparter och World Padel Tours premiumsponsor. CUPRA Tribe består av ett team ambassadörer som delar varumärkets värderingar, bestående av den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen, den svenska racingföraren Mattias Ekström och fyra av de bästa padelspelarna i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum