Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg inleder rekrytering av piloter

Dela
I ett första steg annonseras efter ett mindre antal piloter med administrativ nyckelkompetens. Nästa steg är en bredare förfrågan om piloter för endast operativ drift.

Tf förbundsdirektör Anders Sylvan har fattat beslut om att inleda rekrytering för en möjlig anställning under förutsättning av styrelsens beslut i juni.

– Jag ser inte något alternativ till rekryteringsstart utan att riskera verksamhetsstart under november, vid basen i Umeå. Ytterligare försening ser jag inte som möjligt, säger Anders Sylvan.

Styrelsen informerad

Styrelsen är informerad och förstår nödvändigheten att komma igång med rekryteringen. Frågan tas upp för ett möjligt beslut vid styrelsens sammanträde i juni.

– Ytterst handlar det om avvägningar som rör en samhällsviktig funktion och i det ligger en skyldighet att agera ansvarsfullt för att säkra regionernas möjlighet att utföra sitt sjukvårdsuppdrag. Men ibland är besluten inte enkla och vi behöver gnugga alternativen ytterligare ett varv, säger Ola Karlsson (M), styrelseordförande, Svenskt Ambulansflyg och oppositionsråd, Region Örebro.

Öppning i ett låst läge

Just nu pågår en överprövning i Förvaltningsrätten av tilldelat beslut om upphandling av pilottjänster. Det råder stor osäkerhet om när Förvaltningsrättens dom meddelas. Lika osäkert är domens utfall. Därefter kan domen överklagas till nästa instans, vilket skapar en inlåsning ytterligare en tid.

– Att starta rekrytering av piloter innebär en öppning i ett låst läge. Vi behöver skapa grund för ett öppet samtalsklimat mellan Svenskt Ambulansflyg, indirekt Sveriges regioner, befintliga aktörer inom dagens ambulansflyg och arbetsmarknadens parter. Det är vårt sätt att ta ansvar och visa hänsyn till alla de piloter som är drabbade av pandemins konsekvenser, berättar Anders Sylvan, tf förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg.

Kontakter

Bilder

Fri att använda i anknytning till artiklar där Anders Syvan är omnämnd i samband med Svenskt Ambulansflyg.
Fri att använda i anknytning till artiklar där Anders Syvan är omnämnd i samband med Svenskt Ambulansflyg.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 20239.2.2024 08:41:14 CET | Pressmeddelande

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 2023 på drygt 9,5 miljoner kronor, jämfört med budget 3,7 miljoner. Flygtimmar totalt uppgår till 6175, jämfört med budgeterat 6000 och 515 flygtimmar, genomsnittligt per månad. Förbundet har utfört 3800 patientuppdrag på helåret och 315 genomsnittligt per månad. Varje månad 2023 (september undantaget) har större volymer i uppdrag och intäkt än motsvarande månad 2022.

Välkommen till Ronneby Airport vid Besök av Svenskt Ambulansflyg14.12.2023 08:05:00 CET | Pressmeddelande

Måndag den 18e december landar ett av sex regionägda Ambulansflygplan på Ronneby Airport. Media hälsas välkommen klockan 09.30 för presentation och visning av det toppmoderna och välutrustade ambulansflygplanet som kan ta upp till tre liggande patienter, ytterligare sittande och vårda de allra sjukaste som behöver intensivvård ombord. Anmälan om medias deltagande ska göras senast fredag den 15e december klockan 10.00 till mariann.holmberg@svenskt-ambulansflyg.se, 073 800 86 16. Anmälan behöver enligt flygplatsens säkerhetsregler innehålla namn, organisation och personnummer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye