Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg har tillsatt tjänsten som Accountable Manager (AM)

Dela
Fredrik Lambeck tillträder funktionen som Accountable Manager (AM), vilket är en central position för en verksamhet inom luftfart.

– Förtroendet att som ytterst ansvarig leda luftfartsverksamheten inom Svenskt Ambulansflyg, är hedrande, uttrycker Fredrik Lambeck, Accountable Manager för Svenskt Ambulansflyg.

En av många kompetenta sökande

Tjänsten som AM utlystes externt med målet att hitta den absolut bästa personen och Fredrik Lambeck tilldelas tjänsten utifrån en gedigen kompetens och erfarenhet från olika positioner inom luftfart. Fredrik Lambeck är sedan tidigare träningschef av flygande personal.

– Jag är jättenöjd med tillsättningen av Fredrik Lambeck. Utöver en gedigen kompetens har han de personliga egenskaper som krävs för att forma och utveckla luftfartsverksamheten tillsammans med övriga medarbetare inom olika expertområden, beskriver Anders Sylvan, tf förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg.

Att få bidra till det svenska samhället

Fredrik Lambeck har mångårig erfarenhet som ledare på strategisk nivå inom internationell luftfart. Han har även verkat som chefspilot, chefsinstruktöroch träningschef i flera länder, inom det kommersiella tunga trafikflyget.

– Svenskt Ambulansflyg är en viktig och positiv utveckling för svensk sjukvård och luftfart. För mig är det här mer än ett jobb och uppdrag, det är en möjlighet att verkligen bidra till det svenska samhället, uttrycker han.

Accountable Manager (AM)

Funktionen som Accountable Manager (AM) är central för en operativ verksamhet inom luftfart. AM är ansvarig mot Transportstyrelsen för operativt tillstånd inom luftfart och att verksamheten bedrivs enligt regelverket.

 

Kontakter

Bilder

Fredrik Lambeck, Accountable Manager, Svenskt Ambulansflyg. Pressbild
Fredrik Lambeck, Accountable Manager, Svenskt Ambulansflyg. Pressbild
Ladda ned bild

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 20239.2.2024 08:41:14 CET | Pressmeddelande

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 2023 på drygt 9,5 miljoner kronor, jämfört med budget 3,7 miljoner. Flygtimmar totalt uppgår till 6175, jämfört med budgeterat 6000 och 515 flygtimmar, genomsnittligt per månad. Förbundet har utfört 3800 patientuppdrag på helåret och 315 genomsnittligt per månad. Varje månad 2023 (september undantaget) har större volymer i uppdrag och intäkt än motsvarande månad 2022.

Välkommen till Ronneby Airport vid Besök av Svenskt Ambulansflyg14.12.2023 08:05:00 CET | Pressmeddelande

Måndag den 18e december landar ett av sex regionägda Ambulansflygplan på Ronneby Airport. Media hälsas välkommen klockan 09.30 för presentation och visning av det toppmoderna och välutrustade ambulansflygplanet som kan ta upp till tre liggande patienter, ytterligare sittande och vårda de allra sjukaste som behöver intensivvård ombord. Anmälan om medias deltagande ska göras senast fredag den 15e december klockan 10.00 till mariann.holmberg@svenskt-ambulansflyg.se, 073 800 86 16. Anmälan behöver enligt flygplatsens säkerhetsregler innehålla namn, organisation och personnummer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye