Svenska kyrkan

Brevlåda för nya psalmförslag öppnas i höst

Dela
Den 1 november öppnas möjligheten att skicka in nya psalmförslag till Svenska kyrkan, som en del i det pågående revideringsarbetet med psalmboken. Alla som vill bidra kan då skicka in sina förslag via en digital brevlåda på Svenska kyrkans hemsida.
Foto: Joakim Carlström/Ikon.
Foto: Joakim Carlström/Ikon.

Svenska kyrkans nuvarande psalmbok, Den svenska psalmboken, togs i bruk den första advent 1986. Efter beslut i kyrkomötet 2016 och 2018 förbereds nu en omarbetning av psalmboken, en process som troligen kommer att ta många år.

Att samla in förslag på nya psalmer är ett första steg i processen. Möjligheten att skicka in psalmförslag kommer att vara öppen från den 1 november 2021 fram till den 31 december 2022.

– Vi har redan sett att intresset är mycket stort, och det är viktigt att kunna garantera en säker hantering av alla bidrag som kommer in. Därför uppmanar vi alla att vänta med att skicka in bidrag tills psalminsamlingen officiellt startar i november, säger Henrik Tobin, ordförande i arbetsgruppen Psalmboken – revision.

Hanteringen av psalmförslagen underlättas genom att de skickas in digitalt via en hemsida, där också de upphovsrättsliga och offentlighetsprincipiella frågorna kommer att tydliggöras.

HÄR kommer du att kunna skicka in psalmförslag

Läs mer:
Svenska kyrkans arbete med psalmboksrevisionen
Förstudie inför psalmboksrevision för Svenska kyrkan
Kyrkomötets beslut om ny psalmbok

Nyckelord

Kontakter

Ewa AlmqvistPressekreterare

Presskontakt för kyrkomöte, kyrkostyrelse, kyrkorätt, generalsekreteraren, Act Svenska kyrkan (humanitärt arbete), Jourhavande präst, barn/unga, diakonalt arbete mm.

Tel:070-546 96 77ewa.almqvist@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: Joakim Carlström/Ikon.
Foto: Joakim Carlström/Ikon.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye