Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Styrelsen för Svenskt Ambulansflyg (KSA) beslutar om rekrytering av piloter

Dela
Styrelsen för Svenskt Ambulansflyg uppdrar åt förbundsdirektören att vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa verksamhetsstart i november. Beslutet är en följd av att styrelsen beslutat att avbryta pilotupphandlingen som tidigare ogiltigförklarats av Förvaltningsrätten.

– Vi vill ge Anders Sylvan det handlingsutrymme han behöver för att vidta de åtgärder som är nödvändiga för att säkerställa driftstart utan att hamna i ett läge där patientsäkerheten hotas, säger Ola Karlsson (M), styrelseordförande, Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) och oppositionsråd i Region Örebro.

– Pusselbitarna faller på plats och vi kommer allt närmare en operativ verksamhetsstart. Svenskt Ambulansflyg är en trygg och långsiktig lösning för alla Sveriges regioner. Tjänsten är viktig för sjukvårdens utveckling och regionernas samarbete runt specialistvård, säger Peter Olofsson (S), vice styrelseordförande, Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg och regionråd i Region Västerbotten.

Fullfölja påbörjad rekrytering

Beslutet innebär att Svenskt Ambulansflyg kan fullfölja den rekrytering av piloter med nyckelfunktion som redan är inledd och gå vidare med utlysning av ett större antal pilottjänster. Samtidigt inleder Region Västerbotten rekrytering av sjuksköterskor för placering vid beredskapsbasen på Umeå Airport.

Pilotutbildning startar i slutet av sommaren och fortgår under hösten. Utbildning av sjuksköterskor beräknas starta i september för att övergå i gemensamma funktionstester närmare verksamhetsstart.

Länk till annons om piloter

Kontakter

Bilder

Foto: Pilatus (får användas till aktuell presstext)
Foto: Pilatus (får användas till aktuell presstext)
Ladda ned bild

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 20239.2.2024 08:41:14 CET | Pressmeddelande

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 2023 på drygt 9,5 miljoner kronor, jämfört med budget 3,7 miljoner. Flygtimmar totalt uppgår till 6175, jämfört med budgeterat 6000 och 515 flygtimmar, genomsnittligt per månad. Förbundet har utfört 3800 patientuppdrag på helåret och 315 genomsnittligt per månad. Varje månad 2023 (september undantaget) har större volymer i uppdrag och intäkt än motsvarande månad 2022.

Välkommen till Ronneby Airport vid Besök av Svenskt Ambulansflyg14.12.2023 08:05:00 CET | Pressmeddelande

Måndag den 18e december landar ett av sex regionägda Ambulansflygplan på Ronneby Airport. Media hälsas välkommen klockan 09.30 för presentation och visning av det toppmoderna och välutrustade ambulansflygplanet som kan ta upp till tre liggande patienter, ytterligare sittande och vårda de allra sjukaste som behöver intensivvård ombord. Anmälan om medias deltagande ska göras senast fredag den 15e december klockan 10.00 till mariann.holmberg@svenskt-ambulansflyg.se, 073 800 86 16. Anmälan behöver enligt flygplatsens säkerhetsregler innehålla namn, organisation och personnummer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye