Kalmar Öland AirportKalmar Öland Airport

Flygbolaget BRA återvänder till Kalmar Öland Airport

Dela
Tisdag den 29 juni återupptar flygbolaget BRA sina flygningar mellan Kalmar och Bromma – Stockholms cityflygplats. "Det känns fantastiskt roligt att kunna återvända till Kalmar och hälsa våra kunder välkomna ombord igen," säger BRA´s nya VD Ulrika Matsgård

BRA återstartade sin flygtrafik den 12 maj efter tretton månader utan reguljärtrafik. Responsen blev över all förväntan och flighterna bokades på snabbt. Nu återvänder flygbolaget till Kalmar med start 29 juni. Under sommaren trafikeras flygplatsen tisdag, onsdag och söndag.

"Det är med stor glädje som vi ser att trafiken återvänder till Kalmar. Bromma flygplats är oerhört viktig för Kalmarregionens tillgänglighet till  Stockholm och  övriga Sverige och vi vet att BRA har många lojala resenärer här, som liksom vi väntat på att få hälsa dem varmt välkomna åter,” säger Ronny Lindberg, VD Kalmar Öland Airport.

Från och med 30 augusti utökas tidtabellen till dagliga avgångar förutom under helgerna. Från den 13 september utökas tidtabellen ytterligare till flera dagliga avgångar.   

-     Vi är så glada över att vi är i tillbaka i luften och vi är jättenöjda med starten. Bokningsläget är långt över förväntan och mottagandet har varit väldigt positivt från våra kunder. Det är kul att många vill resa med oss igen, säger Hans Johansson Försäljnings- och Marknadschef på flygbolaget BRA.

Flygningarna görs med ett ungt och modernt propellerflygplan (ATR 72-600) som är världens klimateffektivaste regionalflygplan. Kunderna erbjuds att välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle. Samtliga resor som görs med BRA är dessutom fullt klimatkompenserade. BRA har som målsättning att vara det första fossilfria flygbolaget i världen senast år 2030, att öka biobränsleanvändningen och att vara det första kommersiella flygbolag som flyger elflygplan i Sverige.

Nyckelord

Bilder

Om

Kalmar Öland Airport
Kalmar Öland Airport
Flygplatsvägen
39241 Kalmar

+46480459000http://www.kalmarolandairport.se/

Välkommen till vida världen - now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett samägt bolag mellan Kalmar Kommun och Region Kalmar Län, som i samverkan med kommunerna och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Kalmar Öland Airport arbetar proaktivt med omställningen mot fossilfrihet, dels i den egna verksamheten dels genom iblandning av bioflygbränsle i flygtrafiken från Kalmar. I sin framtidsvision 2030 siktar Kalmar Öland Airport på att fortsatt och tillsammans med andra aktörer, gå i bräschen för omställningen till ett hållbart flyg, med målet om fossilfri linjetrafik 2030.  

 

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Reseboom för chartern från Kalmar26.1.2023 13:53:33 CET | Pressmeddelande

Resfebern är ett faktum bland svenskarna och Kalmarborna är inget undantag. Försäljningen från Kalmar Öland Airport har ökat med 143 procent jämfört med månaden innan. Den senaste månaden har även fler resor sålts jämfört med motsvarande period 2020 och beläggningen är nu nästan uppe på samma nivåer som innan pandemin. Sportlovsresorna är nästan slutsålda och inför påsken bokas resorna i snabb takt. En sommarnyhet är Kroatien som är tillbaka i programmet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye