Svenska Bangolfförbundet

City Golf Tour - historisk prispott utdelad!

Dela
Morgan Munther, Sundsvalls BGK, mottog idag prischecken efter sin seger i den nystartade City Golf Tour.
Segrare i City Golf Tour Morgan Munther
Segrare i City Golf Tour Morgan Munther

Under söndagen spelades finalen av City Golf Tour på MOS-anläggningen hos Sundsvalls BGK i ett soligt men kyligt väder.

Den nystartade Svenska bangolftouren, City Golf Tour, spelas på underlaget Minigolf Open Standard (MOS) och det är alltså äventyrsgolf det handlar om.

Namnet kommer sig av att tourens partner och huvudsponsor är City Golf Europe, företaget som byggt de flesta svenska tävlingsanläggningar på detta underlag. De som driver touren är MOS-Alliansen, vilken är en sammanslagning av åtta svenska bangolfföreningar.

54 spelare hade kvalificerat sig till tourfinalen, vilken inleddes med 3 varvs kvalspel där de 16 bästa spelarna gick vidare till slutspel i form av cup med slagspel där det spelades om den hittills största prispotten inom bangolfen, 190 000 kr.

Efter oerhört jämna matcher och låga varvresultat på tangerat banrekord, 21 slag, stod slutligen hemmaspelaren Morgan Munther som segrare och fick motta checken på 80.000 kr.
Silvret till klubbkamraten Eddie Söderlund och bronset till Hans Olofsson, Kungälvs BGK.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Segrare i City Golf Tour Morgan Munther
Segrare i City Golf Tour Morgan Munther
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bangolfförbundet
Svenska BangolfförbundetCity Golf Tour är en nystartad svensk bangolftour (öppen för deltagare från hela världen) som spelas på underlaget Minigolf Open Standard, eller MOS. Det är alltså äventyrsgolf vi talar om. De som driver touren är MOS-Alliansen, en sammanslutning av åtta svenska bangolfföreningar.

Följ Svenska Bangolfförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bangolfförbundet

Champions League finaler i Bangolf spelas i Sverige 2024!6.1.2024 10:59:48 CET | Pressmeddelande

Ännu en stor bangolftävling ska arrangeras i Sverige. Knappt har VM i Uppsala avslutats med stora organisatoriska och sportsliga framgångar för svensk bangolf. Nu är det klart att Svenska Bangolfförbundet i samarbete med BGK Linjen kommer arrangera klubblagens Minigolf Champions League Final i Landskrona stad 2024. Tävlingen kommer spelas mellan den 21 och 23 november på Puls arena. -Det känns naturligtvis jätteroligt att vi så snart får chansen att arrangera ytterligare en stor bangolftävling i Sverige, säger förbundsordförande Mats Söderkvist. -Vi gjorde ett fantastiskt arrangemang i samband med VM i Uppsala och nu får vi chansen att i Landskrona stad ta emot Europas absolut bästa klubblag för Minigolf Champions League Final.

Svenska Cupen 6-7/1- 2024 Bangolf i Världsklass!4.1.2024 09:51:16 CET | Pressmeddelande

Helgen 6-7 januari avgörs Svenska Cupen i Bangolf i Landskrona. De bästa klubblagen i Sverige gör upp om medaljerna och många av världens bästa spelare är på plats. Tävlingen spelas i Pulsen Arena på Europabanorna (EB). Tävlingen streamas på Bangolf-TV. Favoriter till gulden är Uppsala BGK eller Skoghall BGK men de utmanas av Tantogårdens BGK samt flera av Skånelagen. Även de bästa juniorerna är på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye