Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Sverige stärker positionen i idrottsvärlden

Dela
Petra Sörling är ensam kandidat till posten som ordförande för Internationella Bordtennisförbundet, ITTF. Hon blir den första kvinnan någonsin på posten samtidigt som Sverige ytterligare stärker sin position i idrottsvärlden.

– Det är mycket glädjande och ett bevis på Petra Sörlings stora förtroende inom bordtennisvärlden. Att hon nu kommer bli första kvinna på posten är imponerande men också viktigt för jämställdheten. Sverige ligger i framkant vad gäller just kvinnlig representation på internationell nivå men totalt sett har idrottsvärlden fortfarande långt kvar. Genom den här positionen stärker Petra Sörling Sveriges röst internationellt vilket är mycket viktigt för hur idrotten utvecklas, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Sverige är etta i Europa när det gäller att ha kvinnor på exekutiva positioner och fyra i världen efter USA, Australien och Canada.

Petra Sörling blir den tredje kvinnan på en ordförandepost för sommarolympiska förbund och två av tre kvinnliga ordföranden kommer att vara från Sverige. Övriga kvinnliga ordföranden är Annika Sörenstam, Internationella Golfförbundet och Marisol Casado, Internationella Triathlonförbundet. Dessutom innehar Olle Dahlin ordförandeposten i Internationella Skidskytteförbundet och Helen Lundberg ordförandeposten i Internationella Draghundsportförbundet.

– Jag är enormt stolt och glad över det förtroende jag känner. Självklart ska jag även formellt bli vald av årsmötet i november så det återstår fortfarande mycket arbete. Jag känner mig dock väldigt inspirerad och tycker att kampanjarbetet fungerat utmärkt och att jag fått fram mina nyckelfrågor i dialog med bordtennisvärlden, säger Petra Sörling.

De formella valen kommer äga rum i samband med Internationella Bordtennisförbundets, ITTF, årsmöte, AGM, som hålls 24 november i samband med världsmästerskapet i Houston, USA, som spelas mellan den 23-29 november. Svenska herrlandslagets förbundskapten, Jörgen Persson, är också nominerad för omval i ITTF:s rådgivande församling, ”Board of Directors”.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Petra Sörling
ITTF Presidentkandidat 2021
+46 733 98 20 40
petra.sorling@svenskbordtennis.com

Thomas Buza
Generalsekreterare
Svenska Bordtennisförbundet
+46 708 72 73 78
thomas.buza@svenskbordtennis.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna
Riksidrottsförbundet/SISU IdrottsutbildarnaRiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye