Volkswagen Transportbilar

Nya Multivan från 423.900 kr - Idag startar försäljningen.

Dela
Södertälje 29 september 2021 – Nu tar Volkswagen Transportbilar en av sina ikoniska modeller och bygger den från grunden som en en personbil och laddar den med alla de senaste tekniska innovationerna från Volkswagen-koncernen. Helt nya Multivan kommer som laddhybrid från början och har säljstart idag ute hos Sveriges återförsäljare. Med ett attraktivt pris och oslagbara praktiska funktioner tillför nya Multivan något ganska unikt på marknaden för landets alla barnfamiljer, företagare och äventyrare. En modern folkabuss för en ny generation.
Idag, 29 oktober, öppnar säljsystemen för helt nya Multivan
Idag, 29 oktober, öppnar säljsystemen för helt nya Multivan

I Sverige erbjuds nya Multivan med två olika drivlinor. Multivan eHybrid har en 1,4 liters TSI-motor på 110 kW och en elmotor på 85 kW, med en sammanlagd systemeffekt på 160 kW/218 hk. Batteriet på 10,4 kWh netto ger en elektrisk räckvidd på upp till 49 km. Att ladda från 0-100% tar 3,6 timmar med 3,6 kW AC-laddning. Multivan eHybrid kommer vara första modellen som börjar byggas i Hannover och de första bilarna väntas ankomma till Sverige i början på 2022. Fram mot sommaren nästa år ansluter också en dieselversion på 150 hk. Båda versioner erbjuds endast med DSG automat, och båda går att beställa från och med nu.

Nya Multivan erbjuds också i två längder men med samma axelavstånd, 497 och 517 centimeter. Bilen är lägre än tidigare (190 cm) och har också minskat något i bredd. Inuti är dock både höjd och bredd likvärdigt med föregångaren, det vill säga gott om utrymme för upp till 7 personer. Bagagevolym (upp till tak) går från 469 liter i kort utförande med 7 säten, upp till 4 053 liter i den långa versionen när sätena på andra och tredje raden plockats ut. Maximal dragvikt är 1 600 kg för eHybrid och 2 000 kg för TDI 150.

Det finns tre olika utrustningsversioner att välja mellan och redan grundversionen ”Multivan”, kommer med det mesta man kan önska sig av en modern personbil. Parkeringsvärmare, LED-strålkastare och bakljus, digitala instrumenttavlor och 10’’ infotainment med App-connect och DAB-radio, Keyless Go, Farthållare, Front- och Lane Assist är några exempel på den rikliga standardutrustningen. Nästa nivå är ”Life” där man får en hel del extra designdetaljer och smarta förvaringsfack, liksom USB-C uttag runt om i bilen. Parkeringssensorer, elektriskt justerbart svankstöd, armstöd, ljus- och siktpaket och en igenstängningshjälp av sidodörrarna är andra exempel på vad som ingår i Life-versionen. Den lyxigaste versionen heter ”Style” och innehåller bland annat LED Matrix-strålkastare med en ljuslist i grillen, exteriört krompaket, interiör stämningsbelysning, 3-zons klimatanläggning, elektriska sidodörrar och Art-Velour stolklädsel.

Multivan eHybrid kostar från 528.300 kr och för Multivan TDI 150 startar priset på 423.900 kr (inkl moms). Besök volkswagen-transportbilar.se för ännu mer information.
Nyckelord

Kontakter

Bilder

Idag, 29 oktober, öppnar säljsystemen för helt nya Multivan
Idag, 29 oktober, öppnar säljsystemen för helt nya Multivan
Ladda ned bild
En digital förarmiljö och dynamiska köregenskaper väntar de kunder som beställer nu och får sin bil levererad från början av nästa år.
En digital förarmiljö och dynamiska köregenskaper väntar de kunder som beställer nu och får sin bil levererad från början av nästa år.
Ladda ned bild
Multivan eHybrid i långt utförande (517 cm).
Multivan eHybrid i långt utförande (517 cm).
Ladda ned bild
Multivan eHybrid i kort utförande (497 cm).
Multivan eHybrid i kort utförande (497 cm).
Ladda ned bild
Multivan Life
Multivan Life
Ladda ned bild
Multivan är laddad med den senaste personbilstekniken med behåller sina unikt praktiska egenskaper.
Multivan är laddad med den senaste personbilstekniken med behåller sina unikt praktiska egenskaper.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Group Sverige AB
151 88 Södertälje

08-553 865 00http://www.volkswagen-transportbilar.se

Som en ledande tillverkare av lätta transportbilar omformar Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) sättet att transportera varor, tjänster och människor. Våra fordon kör hantverkare, familjer och äventyrare, nybakat bröd, paket och surfbrädor. Ambulanspersonal, poliser och mobil servicepersonal - alla litar på sin Volkswagen Transportbil för att utföra sitt dagliga arbete. I Volkswagen Transportbilars fabriker, som finns i Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) och Pacheco (ARG), sysselsätts över 24,000 människor med att tillverka och marknadsföra modellserierna Caddy, Transporter, Crafter, Multivan, Amarok och nya elektiska ID. Buzz och ID. Buzz Cargo. Inom Volkswagen-gruppen är man delaktig att forma framtidens samhälle med nya mobilitetslösningar genom sitt huvudansvar för utvecklandet av autonom körning, Maas och TaaS (Mobility/Transport as a Service) och framtida produkter som ”robo-taxis” och ”robo-vans”. I Sverige säljs Volkswagen Transportbilar via ett 90-tal återförsäljare runt om i landet. Det svenska huvudkontoret finns i Södertälje, Volkswagen Group Sverige AB. Volkswagen Transportbilar är det klart ledande märket i Sverige inom lätta transportbilar.

Följ Volkswagen Transportbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Transportbilar

Volkswagen Transportbilar klar marknadsledare även 2023 - Ökar mer än dubbelt så mycket som totalmarknaden4.1.2024 09:46:06 CET | Pressmeddelande

2023 blev ett betydligt bättre år när det gäller registreringar av lätta lastbilar i Sverige. Efter ett par år med produktionsbrist så lättade situationen under 2023 och totalmarknaden ökade från 34 500 till 43 700 fordon (+26,6%). Volkswagen Transportbilar ökade med hela 57,3% och levererade nästan 13 000 lätta lastbilar. Detta ger märket en marknadsandel på 29,6%. Nya ID. Buzz Cargo går också direkt in på förstaplatsen när det gäller elektriska transportbilar.

Volkswagen Transportbilar rapporterar fortsatt vinsttrend under 2022 och låter ID. Buzz definiera året.29.3.2023 16:59:50 CEST | Pressmeddelande

För andra året i rad nådde Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) en vinstökning på över en halv miljard euro under 2022. Trots minskning av antalet levererade enheter nådde företaget en försäljning på 11,5 miljarder euro. Höjdpunkten var lanseringen av elbilarna ID. Buzz och ID. Buzz Cargo som fått fina omdömen i tester och många utmärkelser. GRIP 2023 företagsstrategi: 10-stegs plan sätter mål för 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye