Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Välj mellan olika blompaket till graven!

Dela
Du som önskar hjälp med gravskötsel kan beställa detta från Kyrkogårdsförvaltningen. Under oktober får du som är gravrättsinnehavare, och sedan tidigare har beställt tjänsterna gravskötsel och plantering, ett erbjudande per post inför nästa år. Nytt är att du nu får välja mellan färdiga blompaket.

En välvårdad kyrkogård är för många en plats som ger ro och tillfälle för eftertanke. Här delas ansvaret för skötseln mellan kyrkogårdsförvaltningen och den som är gravrättsinnehavare.

– Kyrkogårdsförvaltningen sköter helheten, men det är den som är ombud eller innehavare som ansvarar för själva graven, berättar Anna Sohlberg, samordnare på Kyrkogårdsförvaltningen i Västerås.

Den som vill ha hjälp med att vårda gravplatsen kan beställa detta från Kyrkogårdsförvaltningen, och under oktober får de cirka 8 000 gravrättsinnehavare som sedan tidigare har beställt tjänsterna gravskötsel och plantering ett erbjudande per post inför nästa år. En nyhet är att man från och med 2022 väljer mellan färdiga blompaket i storlekarna liten, mellan och stor.

– Blompaketen är utvalda av våra experter och innehåller växter som kommer att trivas bra på just din gravplats. Här har man till exempel tagit hänsyn till solläge och skugga, berättar Anna.

Den som önskar hjälp behöver göra en beställning där man talar om vilka tjänster man vill ha hjälp med. Beställningsformulär med aktuella priser skickas tillsammans med erbjudandet, samt ett frankerat svarskuvert.

– Saknar du hjälp med gravskötsel och plantering idag och vill ha det kan vi självklart också hjälpa till med det. Då är det bara att ringa oss på Kyrkogårdsförvaltningen, säger Anna.

Kontakt:
Kyrkogårdsförvaltningen i Västerås: 021-81 40 00
www.svenskakyrkan.se/vasteras/valj-mellan-olika-blompaket

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye