Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Mjuk operativ driftstart

Dela
Svenskt Ambulansflyg har med Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA) och de fyra nordliga regionerna en överenskommelse om mjuk överväxling av operativ driftstart för de fyra nordliga Regionerna.
Anders Sylvan, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg
Anders Sylvan, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg

– Det känns bra att vi kommit framåt i diskussionen och tillsammans tar vi ansvar för en mer patientsäker växling av uppdraget. Vi hoppas på ett fortsatt och respektfullt samarbete, säger Anders Sylvan, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg.

Överenskommelsen innebär att Svenskt Ambulansflyg är i operativ drift från den 15 november, för ett delat uppdrag till den 23 december, då ansvaret övergår i sin helhet till Svenskt Ambulansflyg.

– Det är en bra lösning där vi tillsammans medverkar till att säkra de nordliga regionernas behov av ambulansflyg under övergångstiden, säger Daniel Jansson, General Manager för Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA).

Överenskommelsens innebörd

Under samverkanstiden ansvarar BSAA för planerade transporter, dagtid och fortsatt mottagning av samtliga ambulansflyguppdrag för de fyra nordliga regionerna. Svenskt Ambulansflyg ansvarar under perioden 15 november – 23 december för regionernas transport av specialistteam och akuta transporter, helger och nätter.

Till och med den 23 december fortsätter BSAA i Skellefteå som beställningsmottagning.

Svenskt Ambulansflyg arbetar för operativ driftstart vid beredskapsbaserna vid Landvetter och Arlanda i februari 2022.

Kontakter

Bilder

Anders Sylvan, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg
Anders Sylvan, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg
Ladda ned bild
Anders Sylvan, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg
Anders Sylvan, förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg
Ladda ned bild

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 20239.2.2024 08:41:14 CET | Pressmeddelande

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg gör ett positivt resultat 2023 på drygt 9,5 miljoner kronor, jämfört med budget 3,7 miljoner. Flygtimmar totalt uppgår till 6175, jämfört med budgeterat 6000 och 515 flygtimmar, genomsnittligt per månad. Förbundet har utfört 3800 patientuppdrag på helåret och 315 genomsnittligt per månad. Varje månad 2023 (september undantaget) har större volymer i uppdrag och intäkt än motsvarande månad 2022.

Välkommen till Ronneby Airport vid Besök av Svenskt Ambulansflyg14.12.2023 08:05:00 CET | Pressmeddelande

Måndag den 18e december landar ett av sex regionägda Ambulansflygplan på Ronneby Airport. Media hälsas välkommen klockan 09.30 för presentation och visning av det toppmoderna och välutrustade ambulansflygplanet som kan ta upp till tre liggande patienter, ytterligare sittande och vårda de allra sjukaste som behöver intensivvård ombord. Anmälan om medias deltagande ska göras senast fredag den 15e december klockan 10.00 till mariann.holmberg@svenskt-ambulansflyg.se, 073 800 86 16. Anmälan behöver enligt flygplatsens säkerhetsregler innehålla namn, organisation och personnummer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye