SVMFSVMFSVMF

SVMF förvärvar del av Svenska Automationsgruppen

Dela
SVMF köper 50% i Svenska Automationsgruppen Service AB (SAG) av Transmissionsgruppen (TGS). Köpet är ett viktigt steg mot att samla aktörer inom den svenska tillverkande industrin i ett gemensamt samarbete.

Behovet av ett sammanhållet och branschöverskridande initiativ där frågor för industrins leverantörer sätts i fokus är ett av motiven till samarbetet. Sakfrågor som industrins teknikomställning, digitalisering, kompetensförsörjning och behovet av energiomställning är några av de frågor som initiativet hoppas lyfta. Det nya branschöverskridande samarbetet ska ge leverantörer av maskiner och utrustning möjlighet att föra fram viktiga och gemensamma sakfrågor som får betydelse för den svenska konkurrenskraften.

-        Konkret innebär samarbetet att SAG kan, med två stabila ägare, stärka genomförandet av Elmia Automation, där SAG är avtalspart. Vi behöver en bredare och starkare bas för att industrin ska synas tydligare i kommunikation med politiker och beslutfattare. Det här är ett bra första steg för att samla branschen och aktivt lägga mer resurser på att utveckla och stärka konkurrenskraften hos industrin och våra medlemmar, säger Ulf Helles, ordförande SAG.

SVMF och TGS får med samarbetet en starkare profilering inom automation, vilket redan idag är ett av föreningens områden, samt en starkare röst för innovativ tillverkning i Sverige.

-        SVMF växer som branschorganisation genom affären och blir mer nytänkande och representativ för industrin. Vi ska driva frågor som kompetensförsörjning och nästa generations branschöverskridande projekt tillsammans med andra branschföreningar, Teknikföretagens Branschgrupper samt Teknikföretagen, säger Tomas Berg, ordförande i SVMF.

-        TGS får genom affären en stark partner inom automation. Tillsammans kan vi fortsätta utveckla Elmia Automation och ELMIA produktionsmässor, säger Manne Seifter, ordförande i TGS.

Kontaktpersoner:

Tomas Berg, SVMF, ordförande, 0702-171 157
tomas.berg@se.schunk

Matts Spångberg, SVMF, vd, 0730-783 072
matts.spangberg@tebab.se

Ulf Helles, SAG, ordförande, 0706-838 408
ulf.helles@piab.com

Manne Seifter, TGS, ordförande, 0769-484 500
info@transmissionsgruppen.se

Nyckelord

Dokument

Om

SVMF
SVMF
Box 5510
114 85 Stockholm

SVMF är branschorganisationen för importörer och leverantörer/tillverkare av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test- och mätverktyg, automation/robot, kringutrustning och additiv tillverkning i metall.  SVMF har 70 medlemmar, däribland även högskolor och akademier. Medlemsföretagen omsätter drygt 10 miljarder kronor i Sverige och via export. 
www.svmf.se

Svenska Automationsgruppen Service AB (SAG) är en organisation för leverantörsföretag till svensk automation med fokus att stärka konkurrenskraften för svensk tillverkningsindustri på den globala marknaden. Organisationen riktar sig i första hand till ägarnas medlemsföretag och enskilda företag inom automationsbranschen vars kunder arbetar med stycketillverkning/discrete manufacturing.
www.svenskaautomationsgruppen.se

Transmissionsgruppen (TGS) är en intresseorganisation för producenter och leverantörer av transmissionsutrustningar i Sverige – från komponent till system. TGS omfattar produktgrupperna kopplingar/bromsar, komponenter, kugg- och snäckväxlar, linjärprodukter, omriktare och servo, 1- och 3-fasmotorer samt pneumatik. TGS har drygt 60 medlemsföretag och representerar ca 85 % av transmissionsbranschen i Sverige.
www.transmissionsgruppen.se

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye