Lidl Sverige

Too Good To Go flyttar in hos Lidl Sverige

Dela
Att minska matsvinn och spara resurser är en viktig del av Lidl Sveriges hållbarhetsarbete. Att rädda mat från att slängas är centralt för Too Good To Go. Tillsammans blir arbetet än mer effektivt. Från och med idag finns Too Good To Go i 25 av Lidls butiker i Stockholmsområdet.
Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go och Lauren Axtmann, Direktör Försäljning och Varuförsörjning på Lidl Sverige.
Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go och Lauren Axtmann, Direktör Försäljning och Varuförsörjning på Lidl Sverige.

Lidl Sverige har som mål att minska matsvinnet med 50 procent till och med år 2025. En rad insatser har genomförts och för att accelerera arbetet inleds ett test tillsammans med social-impact företaget Too Good To Go, som verkar för att minska matsvinnet. Genom Too Good To Go-appen har konsumenterna nu möjlighet att till en tredjedel av priset rädda bra, osåld mat i Lidl butikerna.

- Tillsammans med Lidl kan vi göra stor skillnad och hjälpa svenskarna att skapa nya, hållbara vanor. Vi är otroligt glada över att kunna inleda det här samarbetet med Lidl, som är en förebild i kampen mot matsvinnet, säger Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go.

Inom ramen för det matsvinnkoncept Lidl kallar för ”Ta Vara på” arbetar Lidl på alla nivåer i livsmedelskedjan, från lager till butik, för att minska matsvinnet. I butikerna erbjuds kunderna redan idag att köpa frukt och grönt med exempelvis stötmärken eller skönhetsfläckar samt gårdagens bröd till ett kraftigt reducerat pris. Samarbetet med Too Good To Go ska bidra till ett ytterligare minskat matsvinn. 

- Vi är väldigt glada över samarbetet med Too Good To Go. Lidl Sverige arbetar för att minska matsvinnet i alla led och detta blir ytterligare ett steg för att minska svinnet i butik. Utöver den mat som prissänks i butik har vi i dagsläget donationssamarbeten i mer än hälften av våra butiker. Det är en andel som hela tiden ökar, säger Lauren Axtmann, Direktör Försäljning och Varuförsörjning på Lidl Sverige.

I ett första steg kommer Too Good To Go och ett tjugotal av Lidls butiker i Stockholm erbjuda Lidls kunder att köpa frukt och grönt-kassar genom appen för att tillsammans nå målet om att halvera matsvinnet till 2025. Sedan 2017/18 har andelen matsvinn på Lidl minskat från 1,62 procent till 1,40 procent (2020/21). Vilket innebär en minskning med 14 procent jämfört med basåret då målet halverat matsvinn till 2025 sattes.

-Det känns jätteroligt att vi är igång med samarbetet med Too Good To Go. Jag och kollegorna i butik, bland annat 25 engagerade butikschefer i Stockholmsområdet, ser fram emot att arbeta för att minska matsvinnet, säger Victor Wolf, Försäljningschef, Lidl Sverige.

Om Too Good To Go:
Too Good To Go startades i Danmark 2016 och finns idag på 17 marknader. Företaget har räddat över 100 miljoner måltider genom att göra det enkelt för både restauranger, butiker, caféer och användare att rädda mat som annars skulle slängas. Konceptet ger alla en möjlighet att enkelt bekämpa matsvinnet. Användaren får bra mat till reducerat pris och hjälper samtidigt matställena att minska sitt matsvinn.

Om Lidl:
Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och har sedan dess utmanat marknaden. Idag har Lidl Sverige vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 202 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Huvudkontoret ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och Lidl har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro samt fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.


Too Good To Go kommer att återfinnas i butikerna: Upplands Väsby, Märsta, Sveavägen, Sundbyberg, Täby, Täby Arninge, Danderyd, Åkersberga, Järfälla Barkarby, Järfälla Jakobsberg, Upplands Bro Kungsängen, Bålsta, Kista, Vanadisplan, Hässelby, Rinkeby, Vällingby, Vallentuna, Sollentuna Edsberg, Norrtälje, Sollentuna, Östermalmstorg, Spånga, Solna Centrum samt Lidingö.

Kontakter

Pressansvarig Too Good To Go
Åsa Sandberg, 070-815 46 52

Bilder

Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go och Lauren Axtmann, Direktör Försäljning och Varuförsörjning på Lidl Sverige.
Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go och Lauren Axtmann, Direktör Försäljning och Varuförsörjning på Lidl Sverige.
Ladda ned bild
Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go, Victor Wolf, Försäljningshef  och Lauren Axtmann, Direktör Försäljning och Varuförsörjning på Lidl Sverige.
Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go, Victor Wolf, Försäljningshef och Lauren Axtmann, Direktör Försäljning och Varuförsörjning på Lidl Sverige.
Ladda ned bild
Från och med idag finns Too Good To Go i 25 av Lidls butiker i Stockholmsområdet.
Från och med idag finns Too Good To Go i 25 av Lidls butiker i Stockholmsområdet.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl förlänger prissänkningen på Matriket till sista april2.4.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Genom att samla majoriteten av det Från Sverige-märkta sortimentet under ett och samma varumärke har Lidl gjort det enkelt för de svenska hushållen att välja svenska livsmedel. För att öka de svenska hushållens medvetenhet kring svenskproducerad mat och uppmuntra till fortsatt konsumtion av svenska livsmedel förlänger Lidl sin prissänkning på hela Matriket-sortimentet april ut. Via en kupong i medlemsklubben Lidl Plus kan kunderna handla Matriket-produkter till minst 20 procents rabatt vid ett köptillfälle i veckan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye