Friskis trendspaning - så tränar vi 2022

Dela
De senaste åren har många träningsrutiner och vanor kastats om. Ute- och hemmaträning har fått ett stort lyft, tillsammans med digitala alternativ. Men hur blir det nu, vilka trender kommer att leva kvar och vilka nya tillkommer? Friskis träningsutvecklingschef Tina Uppfeldt, spanar in 5 träningstrender inför 2022.

1. Flexibel träning med digital närvaro
Med nya rutiner och vanor kommer vi att träna på mer varierade platser än tidigare. Ibland kör vi pass på anläggning, ibland ett PT-pass ute och andra gånger ett hemmapass online. Som ett nav i allt det här finns ofta en klocka, en app eller liknande där vi loggar och planerar vår träning.

2. Lustdriven träning
Nu längtar vi mer än någonsin efter mer pepp och träning som styrs av lust! Vad som är lustfyllt är förstås olika för alla men lusten, inte prestationen, kommer att vara drivande.

3. Tillbaka till rutiner
Nu vill vi omorganisera och få ordning på livet igen och där ingår träningen. Att då följa ett program eller kanske gå en kurs kan kännas som ett bra alternativ eftersom det är ett smidigt sätt att bli motiverad och skapa en rutin, ny som gammal.

4. Träning för välmående och hälsa
Allt fler säger att de tränar för att det gör dem gott och att de mår bra av det, både fysiskt och psykiskt. Välmående och sociala aspekter blir för många större och viktigare än rent fysiska träningsmål.

5. Utveckling av utbud och anläggning
Det finns en uppdämd gym-längtan som jag tror kommer inspirera gym att uppdatera sina anläggningar. Vi kommer ser fler, ännu härligare träningsplatser med bredare träningsmöjligheter. Vi har redan sett många exempel på aktörer och anläggningar som gjort det möjligt att träna både inne och ute.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Friskis&Svettis
Friskis&SvettisOm Friskis&Svettis

Över en halv miljon människor utgör Friskis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 157 ideella idrottsföreningar, varav 107 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin rörelseglädje. 

 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye