Åklagarmyndigheten

Två anhållna efter fartygsolycka i Östersjön

Dela
Åklagaren har beslutat att anhålla två personer i ärendet med fartygsolyckan i Östersjön natten till måndag. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon från klockan 10.

En brittisk medborgare misstänks för grovt sjöfylleri, grov vårdslöshet i sjötrafik och grovt vållande till annans död. En krotatisk medborgare misstänks för grovt sjöfylleri.

Förhör har hållits under måndagen. Utredningen fortsätter nu med bl.a. fler förhör. Senast på torsdag kl. 12 ska åklagaren ta ställning till en ev. häktningsbegäran.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 12980-21.

Kontakt

Kammaråklagare Tomas Olvmyr är tillgänglig för media på telefon för kortare kommentarer i dag, tisdag den 14 december kl. 10–10.45, 010-562 66 73.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum