Hermods AB

Ökad självsäkerhet hos personalen genom Äldreomsorgslyftet!

Dela
Den statliga satsningen inom kommunalt finansierad äldreomsorg ─ Äldreomsorgslyftet, avser att höja kompetensen inom äldreomsorgen genom att erbjuda ny och befintlig personal möjligheten att utbilda sig på betald arbetstid. Vi ser tydligt hur det ökar tryggheten och självsäkerheten hos eleverna i deras yrkesroll och det personliga värdet för dem.
Hermods yrkesutbildningar inom vård och omsorg
Hermods yrkesutbildningar inom vård och omsorg

- Vi hör hur uppskattad utbildningen är bland våra elever som får möjligheten att vidareutbilda sig inom äldreomsorgen via Äldreomsorgslyftet. De kan validera mycket av sina kunskaper som förvärvats genom erfarenhet. Därav genomförs utbildningen ofta på kortare tid. Framförallt märker vi värdet för eleven som ofta utrycker att de känner sig mer självsäkra och trygga att utföra sitt arbete när dem blir behöriga för yrkesrollen samt ökar sin anställningsbarhet, säger Nina Linder, affärsområdeschef företagsutbildning på Hermods.

Värdet för individen att vidareutbildas inom äldreomsorgen

Felicia Sjölundh läser till undersköterska via komvux på distans i Sjöbo kommun. Hon arbetar idag på ett demensboende i kommunen och fick frågan om att vidareutbilda sig efter ett möte med enhetschefen, något som hon tackade ja till.

- Efter att ha jobbat inom vård och omsorg i nio år, tog jag tillfället i akt att vidareutbilda mig när möjligheten gavs. Jag läste vård och omsorg redan på gymnasiet men var inte riktigt redo då att ta studierna på allvar. Men nu har jag inga problem med att kombinera arbete på 50 % och studier på 50 %.

Mycket i studierna känner jag igen som jag lärt mig genom erfarenhet via mitt jobb i branschen, där är det skönt att friska upp minnet. Samt att jag fått nya insikter och kunskap som är värdefull. Jag har utvecklats mer i min roll och fått mer kunskap om demensvård, t.ex. förstår jag hjärnan och utvecklingen bättre hos demenssjuka personer nu och hur man hittar lösningar i vardagen. Det är viktigt att plugga för att få bättre kunskap och förståelse för varför man gör vissa saker i jobbet. Idag känner jag mig tryggare och säkrare i min roll i och med att jag blir behörig undersköterska.

Jag ser ljust på framtiden för mitt yrke då detta är ett livsviktigt arbete, att hjälpa andra människor är verkligen viktigt för mig och något jag brinner för!
Nu har jag inte långt kvar av utbildningen, jag är klar vid årsskiftet 21/22 och är så glad att jag tog möjligheten att utbilda mig som också gör att jag ökar mina förutsättningar att bli anställningsbar, det känns tryggt, avslutar Felicia med att säga.

Utbildningar som berättigar till stödet

Kommunala vuxenutbildning (komvux) till undersköterska och vårdbiträde. Samt utbildning inom ramen för yrkeshögskolan som är relevant för arbetet med vård och omsorg av äldre där den som redan har en undersköterskeutbildning kan få specialistkompetens. Där har vi idag har två olika inriktningar: Specialistundersköterska inom multisjukdon hos äldre och Specialistundersköterska inom palliativvård. Vi på Hermods är glada att kunna förse arbetsgivare med utbildning inom båda utbildningsområden.

- Jag hoppas att alla arbetsgivare som kan, tar denna unika möjlighet och vidareutbildar sin personal med stadsbidraget genom Äldreomsorgslyftet. Regeringen har föreslagit att förlänga insatsen och avsätter sammanlagt 1,7 miljarder kronor för 2022 och beräknas avsätta samma summa 2023, säger Nina Linder, affärsområdeschef företagsutbildning på Hermods.

Kontakt:

Nina Linder, Affärsområdeschef Hermods Företagsutbildning

mail: nina.linder@hermods.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hermods yrkesutbildningar inom vård och omsorg
Hermods yrkesutbildningar inom vård och omsorg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Hermods AB
Hermods AB
Adolf Fredriks kyrkogata 2
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Vindkraftstekniker, bergsingenjör och produktionstekniker inom livsmedel – nya, spännande YH-utbildningar11.1.2024 13:36:09 CET | Pressmeddelande

Vad gör egentligen en Fiskodlare inom hållbart vattenbruk? Det och mycket mer kommer några av Hermods framtida studerande att kunna besvara om mindre än tre år. Branscherna inom livsmedelsförsörjning står inför stora utmaningar med behov av nya kvalificerade medarbetare. Och så ser det ut inom många områden, något som Hermods har identifierat under arbetet med att skapa attraktiva yrkeshögskoleutbildningar som näringslivet efterfrågar. Idag gav Myndigheten för Yrkeshögskolan Hermods i uppdrag att genomföra 27 yrkeshögskoleprogram med sammanlagt 2 820 utbildningsplatser. Uppdraget spänner över allt från områden inom ny teknik och hållbarhet till specialisering inom vård och omsorg.

HERMODS YRKESHÖGSKOLA FORTSÄTTER ATT EXPANDERA EFTER MYNDIGHETENS BEVILJANDE AV KORTA YH-KURSER SOM STARTAR TILL HÖSTEN26.5.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

─ YH-kurser är ett relativt nytt koncept inom Yrkeshögskolan och fokuserar på utveckling och omställning av relevant kompetens för den som redan är yrkesverksam, med syfte att möta arbetslivets förändrade behov och krav. Kurserna utvecklar Yrkeshögskolans flexibilitet och utbildningsformens möjlighet att snabbare svara mot arbetslivet behov av breddad och förnyad kompetens. I syfte att snabbt hänga med i den utveckling som sker. För att kurserna lättare ska kunna kombineras med jobb är de flexiblare avseende studietakt och studieform, vi bedriver dem på halvfart eller trekvartsfart på distans. Hermods Yrkeshögskola välkomnar expansionen av YH-kurser då det är tydligt att det finns ett stort behov av snabb omställning och kompetensutveckling inom flera olika branscher. Kurserna är framtagna tillsammans med ledningsgrupperna för våra YH-program och med input från våra olika branschråd. Även här blir våra yrkeshögskoleutbildningar en viktig del i det livslånga lärandet, säger Anette Wahlg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye