Zeptagram

Zeptagram låter fans köpa en del av Göteborgs rockhistoria

Dela
Med start i september möjliggör Zeptagram för personer att köpa en del av Göteborgs rockhistoria, då ett nytt samarbete lanseras med konstnären Marcel Tuores. Fans och investerare ges möjlighet att investera i hans fotoprojekt The Party Is Over. Fotografierna följer artistkarriärer och band som The Soundtrack of Our Lives, Stonefunkers och Mustach från tidigt 80-tal. "Konstens digitalisering tillåter mig att utveckla nya arbetsmetoder. Zeptagram är pionjärer inom NFT-kulturen i Sverige och jag visste att jag ville vara med direkt" säger konstnären Marcel Tuores.

Marcel Tuores har sedan 80-talet varit konstnärligt verksam i Göteborg där han har dokumenterat artister och band under flera år. Nu säljer Marcel fotografier från projektet The Party Is Over som så kallade NFTs, eller digitala originalverk. Fotoprojektet innehåller bilder från Göteborgs rockscen, där man bland annat får följa vännerna i The Soundtrack of Our Lives, Stonefunkers och Mustach på och bakom scenen.

–Jag lärde känna Ebbot Lundberg, Emrik Larsson, Ralf Gyllenhammar och Björn Olsson på gymnasiet. Jag hade alltid med mig kameran, så när jag började följa med vännerna på turnéer, fester och klubbar så fotograferade jag allt på och bakom scenen, säger konstnären Marcel Tuores.

Vännerna beskriver tiden då fotografierna togs som dadaistisk och galen.

–Fotografierna faller samman med vår första singel och EP från den dadaistiska oasen vi befann oss på när både The Soundtrack of Our Lives och Union Carbide Productions uppstod, säger Ebbot Lundberg. 

–Det är fantastiskt att unga idag får se sanningen och galenskapen som pågick, som resulterade magi på så många olika plan. Musik, konst och allmänt kaos, säger Emrik Larsson. Björn Olsson håller med och kommenterar att det ser ut som att de flesta från den tiden på 80-talet hade varit med i MUF och sedan blivit utkastade. 

Ralf Gyllenhammar, sångare och gitarrist i Mustasch, beskriver även relationen till 80-talet och till Marcel.

–Jag stod, tursamt nog, vid sidan av och iakttog och lärde mig av andras framsteg och misstag. Det var en fantastisk tid att vara ung på. När det skulle fotograferas var man tvungen att ha talang och intresse. Och ett stort hjärta. Det hade Marcel. Kanske mycket promille ibland, men stor konst görs alltid i vansinnets och glädjens närhet, berättar han. 

Fotografierna kommer att säljas som NFTs på Zeptagrams plattform. NFT (Non-Fungible Token) är ett sätt att göra digitala varor som konstverk unika. Det bygger på en särskild blockkedjeteknik som används vid försäljning och ägande av verken, som handlas med kryptovaluta. Tekniken tillåter varje del av ett konstverk att fungera som ett samlarobjekt.

Marcel kommer även att lansera sin konstfilm, CIRCVM – Delta Echo Locura, på Zeptagram. Projektet tog runt tio år att färdigställa och låter oss följa med på en världsomsegling. Musiken består av instrumentala spår skapade av Björn Olsson, tidigare medlem i Union Carbide Productions och producent för en rad olika svenska artister, blad annat Håkan Hellström. 

Göteborgsbaserade Zeptagram grundades av Christina Löwenström och Johan Forsman Löwenström. Båda har en gedigen erfarenhet från musikbranschen och startade bolaget med idén som att sälja musikrättigheter. Zeptagrams plattform tillåter artister, konstnärer och innehållskapare sälja flera typer av digitala verk och gör det möjligt för privatpersoner att investera i verk de tycker om. 

–Vi är otroligt glada att kunna presentera vårt samarbete med Marcel Tuores där vi tillsammans banar vägen för ett nytt sätt för kreatörer att samarbeta, säger Christina Löwenström, medgrundare av Zeptagram.

Fotografierna finns uppe så Zeptagrams plattform och auktionen börjar den 27 september.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Zeptagram är en snabbt växande handelsplattform baserad på blockkedjeteknik. Bolaget grundades i Sverige med mål att revolutionera musikbranschen. I nära samband med artister, konstnärer och innehållskapare över hela världen strävar Zeptagram efter att erbjuda den mest lönsamma plattformen för investering och handel med musikrättigheter och konstverk. På Zeptagram hittar du ett professionellt team med sammanlagt över 50 års erfarenhet inom fintech, musik, marknadsföring och blockkedjeteknik. 

Följ Zeptagram

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Zeptagram

Skrivit låtar till Britney Spears och Justin Bieber – nu släpper duon NFTs med Zeptagram28.1.2022 09:04:11 CET | Pressmeddelande

Multitalangerna Andre Lindal och Anthony Preston har skrivit och producerat låtar för världsstjärnor som J.Lo, Britney Spears och Justin Bieber. Med vägledning från stjärnproducenterna will.i.am och Rodney Jerkins har duon under de senaste tio åren stått bakom flera stora hits världen över. Med start den 31 januari inleder de ett samarbete med Zeptagram vilket gör det möjligt för privatpersoner och fans att köpa delar av superduons låtar. –Vårt samarbete med Zeptagram banar en ny väg för branschen som tillåter fansen att vara med i den kreativa processen, säger Anthony Preston, låtskrivare och musikproducent.

Sista bilderna tagna på Freddie Mercury tillsammans med Queen säljs som NFTs19.1.2022 07:50:00 CET | Pressmeddelande

Allt startade med fotografier från rockkonserter för privat bruk som ledde till att han fick följa med på turnéer och fotografera det legendariska bandet Queen. Med start den 21 januari möjliggör Zeptagram för allmänheten att köpa några av de sista fotografierna som tagits av bandet tillsammans med Freddie Mercury, då ett nytt samarbete med fotografen Torleif Svensson lanseras. "Jag har varit väldigt nyfiken på NFTs och det är ett perfekt sätt för privatpersoner och fans att ta del av bilder som aldrig tidigare publicerats" säger fotografen Torleif Svensson.

Zeptagram revolutionerar musikindustrin - låter allmänheten köpa musikrättigheter med hjälp av blockkedjeteknik3.6.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu ökar Zeptagram tempot in i framtidens musikindustri. Genom en ny plattform kan musikrättigheter säljas och handlas som aktier med hjälp av smarta kontrakt, så kallade NFTs. I samband med detta lanserar bolaget även valutan Zeptacoin. "Plattformen ger artister möjlighet att finansiera sitt skapande genom att sälja en del av sina rättigheter till investerare och fans" säger Christina Löwenström, medgrundare av Zeptagram.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye