Hermods AB

Hermods Yrkeshögskola breddar utbudet efter tilldelning av nya utbildningar

Dela
Myndigheten för Yrkeshögskolan lämnade idag sitt besked om vilka nya yrkeshögskoleutbildningar som landets YH-anordnare beviljats, med start hösten 2022. Hermods YH tilldelades 6 helt nya utbildningar och kommer tillsammans med tidigare års tilldelning att driva 77 starter till hösten.
Hermods Yrkeshögskola
Hermods Yrkeshögskola

- Digitalisering och hållbarhet är fortsatt prioriterade områden vid 2022 års tilldelning och med nya utbildningar som Eco Sale och Green Urban Developer träffar vi, tillsammans med näringslivet, helt rätt. Vi breddar oss även geografiskt och med en tilldelning av 3 nya utbildningar i Umeå stärker vi våra möjligheter att nå ut till studerande även i norr. I övrigt kommer vi att bedriva utbildning på totalt 11 orter, i bunden form, som hybridlösning (hybridutbildning) eller på distans.

Inom samhällsbyggnad och byggteknik där Hermods YH framgångsrikt bedrivit utbildning på flera orter och i många år innebär tilldelning på utbildningarna Byggnadsingenjör BIM/CAD och Mätningstekniker ett utökat förtroende inom utbildningsområdet vilket vi ser väldigt positivt på. Vi är väldigt stolta över förtroendet från näringslivet och Myndigheten för Yrkeshögskolan som en tilldelning på totalt 12 utbildningar innebär, berättar verksamhetschef Anette Wahlgren.

Nya utbildningar:

Utbildningsorter:

 • Stockholm
 • Göteborg
 • Malmö
 • Östersund
 • Örnsköldsvik
 • Umeå
 • Karlskrona
 • Örebro
 • Lund
 • Helsingborg
 • Gävle

För att se alla höstens starter, besök www.hermods.se/yh.

Kontakt:

Anette Wahlgren, verksamhetschef Hermods Yrkeshögskola

Tel: +46317579349

E-post: anette.wahlgren@hermods.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hermods Yrkeshögskola
Hermods Yrkeshögskola
Ladda ned bild
Anette Wahlgren
Anette Wahlgren
Ladda ned bild

Om

Hermods AB
Hermods AB
Adolf Fredriks kyrkogata 2
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

 Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.
 
 

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Vindkraftstekniker, bergsingenjör och produktionstekniker inom livsmedel – nya, spännande YH-utbildningar11.1.2024 13:36:09 CET | Pressmeddelande

Vad gör egentligen en Fiskodlare inom hållbart vattenbruk? Det och mycket mer kommer några av Hermods framtida studerande att kunna besvara om mindre än tre år. Branscherna inom livsmedelsförsörjning står inför stora utmaningar med behov av nya kvalificerade medarbetare. Och så ser det ut inom många områden, något som Hermods har identifierat under arbetet med att skapa attraktiva yrkeshögskoleutbildningar som näringslivet efterfrågar. Idag gav Myndigheten för Yrkeshögskolan Hermods i uppdrag att genomföra 27 yrkeshögskoleprogram med sammanlagt 2 820 utbildningsplatser. Uppdraget spänner över allt från områden inom ny teknik och hållbarhet till specialisering inom vård och omsorg.

HERMODS YRKESHÖGSKOLA FORTSÄTTER ATT EXPANDERA EFTER MYNDIGHETENS BEVILJANDE AV KORTA YH-KURSER SOM STARTAR TILL HÖSTEN26.5.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

─ YH-kurser är ett relativt nytt koncept inom Yrkeshögskolan och fokuserar på utveckling och omställning av relevant kompetens för den som redan är yrkesverksam, med syfte att möta arbetslivets förändrade behov och krav. Kurserna utvecklar Yrkeshögskolans flexibilitet och utbildningsformens möjlighet att snabbare svara mot arbetslivet behov av breddad och förnyad kompetens. I syfte att snabbt hänga med i den utveckling som sker. För att kurserna lättare ska kunna kombineras med jobb är de flexiblare avseende studietakt och studieform, vi bedriver dem på halvfart eller trekvartsfart på distans. Hermods Yrkeshögskola välkomnar expansionen av YH-kurser då det är tydligt att det finns ett stort behov av snabb omställning och kompetensutveckling inom flera olika branscher. Kurserna är framtagna tillsammans med ledningsgrupperna för våra YH-program och med input från våra olika branschråd. Även här blir våra yrkeshögskoleutbildningar en viktig del i det livslånga lärandet, säger Anette Wahlg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye