Nypon förlag

Beppe Singers nya lättlästa bokserie lär unga om vetenskap!

Dela
Efter de prisbelönta succéerna Hjärnkontoret på SVT och Det Stora Experimentet på Viaplay, flera experimentböcker och läromedel är det nu dags för tv-profilen, läraren och folkbildaren Beppe Singer att debutera som skönlitterär författare. Det gör han med Elara och den stora kraschen, den första boken i en serie på fem som ges ut av Nypon förlag.
Beppe Singer och Elara och den stora kraschen. Foto: Ulf Leide
Beppe Singer och Elara och den stora kraschen. Foto: Ulf Leide

Elara och den stora kraschen är det läskigaste jag skrivit, jag har aldrig vågat se mig som författare tidigare utan mer som en lärare eller kock, säger Beppe Singer.

I boken får läsarna följa roboten Elara från planeten Melora som av misstag kraschar med sitt rymdskepp på jorden. Här träffar hon syskonen Ester och Matti och tillsammans hjälps vännerna åt för att Elara ska kunna komma hem igen, samtidigt som Ester och Matti lär Elara om livet på jorden.

Lästräning, underhållning och vetenskap allt-i-ett
I boken varvar Beppe Singer också flera olika typer av innehåll. Förutom den spännande och humoristiska berättelsen om utomjordingen Elara och syskonen Ester och Matti avslutas varje bok med en intressant och lärorik faktadel som utgår från handlingen.
I första boken får läsarna lära sig mer om rymden, galaxer och vårt solsystem.

Jag tror verkligen på skönlitteratur som ett sätt att få ut vetenskap och samtidigt bidra till lästräning. Faktaböcker får tyvärr ofta stå och damma i ett hörn.

Valet att skriva lättläst var därför också ett självklart val från Beppes sida.

– Jag vill kunna nå alla med den här bokserien. Jag var själv en av dem som misslyckades i skolan och det har gett mig ett underdog-perspektiv i allt jag gör.

Nypon och Vilja förlag – som är en del av Studentlitteratur – är landets största utgivare av lättläst fack- och skönlitteratur, med utgivning på svenska, engelska och flera andra språk.

Vår övertygelse är att bra lättlästa böcker är det lustfyllda sättet för barn och unga att träna upp både läsförmågan och ordförrådet. Då behövs ett brett utbud av lättläst litteratur anpassad efter läsförmåga, ålder och intresse.

– Vi är jätteglada och stolta över att Beppe vill ge ut sina lättlästa böcker om Elara tillsammans med oss. Det är en fantastisk bokserie! säger Henny Holmqvist, redaktionschef på Nypon och Vilja förlag och utvecklar:

– Med humor, kreativitet och passion för vetenskap lockar Beppe de mest ovilliga och ovana läsarna att ta del av Elaras äventyr på jorden. Böckerna kan läsas på egen hand eller tillsammans med en vuxen, och de bjuder in till vidare läsning i olika ämnen.

* * *

Bokens illustrationer är gjorda av Katarina Vintrafors som illustrerat mer än 50 barn- och ungdomsböcker. Katarina har alltid älskat sagor och böcker och vill med sina illustrationer gärna peka på mångfald och skapa förståelse för allas lika värde.

Elara och den stora kraschen
Författare: Beppe Singer
Illustratör: Katarina Vintrafors
Format: Inbunden alt. e-bok
Språk: Svenska
Serie: Elara (del 1av 5)
Förlag: Nypon förlag
Antal sidor: 68

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Beppe Singer och Elara och den stora kraschen. Foto: Ulf Leide
Beppe Singer och Elara och den stora kraschen. Foto: Ulf Leide
Ladda ned bild
Beppe Singer. Foto: Ulf Leide
Beppe Singer. Foto: Ulf Leide
Ladda ned bild
Elara och den stora kraschen
Elara och den stora kraschen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Nypon förlag
Nypon förlag
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 02https://www.nyponforlag.se/

 

Följ Nypon förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nypon förlag

Modern klassiker om våldtäkt tillgängliggörs för fler24.9.2020 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Ungdomsromanen Kort kjol, Christina Wahldéns debut från 1998, har genom drygt två decennier nått hundratusentals läsare. Den har kallats en modern klassiker och var den första ungdomsboken som helt fokuserade på sexuellt våld. Kort kjol har sålts i drygt 50 000 exemplar och lånas fortfarande ut nära tiotusen gånger per år. Nu kommer den dessutom ut både som ljudbok och i lättläst version, med målet att fler ska kunna delta i diskussionen om övergrepp, på lika villkor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye