Socialdemokraterna

Socialdemokraterna presenterar valstrategi för valåret 2022

Dela
I dag presenterar Socialdemokraterna sin plan för valet 2022. Det är en framåtlutad strategi som markerar en ny riktning för partiet och som slår fast var skiljelinjerna går i svensk politik. Det politiska budskapet utgår från Socialdemokraternas tre prioriterade områden; att bryta segregationen och få bort brottsligheten, ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och använda klimatomställningen för att skapa framtidens jobb med bra villkor i hela landet.

Socialdemokraterna kommer under valrörelsen 2022 bedriva en budskapsdriven valkampanj med fokus på politiska frågor som gör skillnad för vanligt folk.

-         Vi går inte till val på fyra år till. Istället ber vi om förtroende för fyra nya år med tydliga prioriteringar för väljarna att ta ställning till, säger socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin.

Tre prioriterade områden

Socialdemokraternas politiska fokus kommer utgå från de tre prioriterade områdena: Att vända på varje sten för att bryta segregationen och få bort våldet och brottsligheten, ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och använda klimatomställningen för att skapa framtidens jobb med bra villkor i hela landet.

Huvudmotståndare i valet 2022 är det högerkonservativa blocket som styrs av Moderaterna och Sverigedemokraterna. Moderaternas positionsförflyttning och öppnanden mot Sverigedemokraterna har skapat ett nytt politiskt läge där socialdemokratisk politik för det stora flertalet ställs mot det mest högerkonservativa regeringsalternativet i modern tid.

-         Vi går till val på politik som visar vanligt folk respekt. Socialdemokraterna är garanten för en politik som gör livet bättre för det stora flertalet. Vårt fokus på att knäcka segregationen och gängkriminaliteten, ta tillbaka kontrollen över välfärden och använda klimatomställningen för att skapa nya, bra, jobb är tydlig. Det står i skarp kontrast till den högerkonservativa politik M och SD för fram, säger Tobias Baudin.

Socialdemokraterna går till val som eget parti med sikte på regeringsmakten och att få igenom så mycket socialdemokratisk politik som möjligt efter valet 2022. Socialdemokraterna står fast vid att allt samarbete med Sverigedemokraterna är helt uteslutet.

Läs mer här.

Presskontakt:

Julia Grabe: 073-076 33 97, julia.grabe@socialdemokraterna.se

Johannes Svensson: 076-766 53 26, johannes.svensson@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Ny riktning för Sverige - svenska ska vara huvudspråk i skolan26.6.2024 15:17:37 CEST | Pressmeddelande

Svenska ska vara huvudspråk i skolan. Därför föreslår Socialdemokraterna att minimikravet på andelen undervisning som ska vara på svenska i grundskolan höjs till minst 75 procent. Gräddfiler med obehöriga lärare på engelska skolor ska tas bort och svenska ska användas vid betygsättning och annan myndighetsutövning. Att svenska ska vara huvudspråk bör också vara grundregel i en obligatorisk gymnasieskola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye