Film i Väst

Ny Senior Executive på Film i Väst

Dela
Jenny Gilbertsson blir ny Senior Executive för Film i Västs svenska samproduktioner för långfilm och dramaserier. Hon kommer närmast från Svenska Filminstitutet där hon varit filmkonsulent för barn och unga. Jenny tillträder sin tjänst hos Film i Väst den 15 augusti.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Film i Väst, som alltid varit en intressant och stark samproducent med bra blick för projekten. Jag hoppas kunna bidra till att föra det vidare in i framtiden, säger Jenny Gilbertsson.

Jenny Gilbertsson har mångårig och gedigen erfarenhet från film- och tv-branschen och är för närvarande konsulent på Svenska Filminstitutet. På Svenska Filminstitutet har hon stöttat projekt som Greta, Nelly Rapp, Tigrar, Comedy Queen och Mamma Mu samt varit representant i marknadsstödsgruppen. Hon har tidigare arbetat som manusredaktör och producent, bland annat för Tjuvarnas jul – Trollkarlens dotter och Annika Bengtzon-serien. Hon har varit utvecklingschef på Yellow Bird och manusredaktör och associerad producent på Millenium-serien (Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med eldenLuftslottet som sprängdes).

Jenny Gilbertsson har också varit exekutiv producent på TV4 och TV3, redaktör på SVT Drama samt producent på Jarowskij. Hon har examen från litteratur, film och drama i Stockholm och Uppsala.

– Jag är så glad över att Jenny Gilbertsson valt att komma till Film i Väst. Hon har en lång och gedigen erfarenhet av både film och dramaserier vilket kommer att stärka både vår verksamhet och samarbetet med våra produktioner. Vi har en lång rad intressanta projekt på vårt bord som samproducenter och vi står också inför stora utmaningar vad gäller svensk films framtid. Här blir Jenny Gilbertsson en stor kraft att räkna med, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.

Jenny Gilbertsson börjar på Film i Väst 15 augusti.

Film i Väst söker ytterligare en person för anställning i produktionsgruppen, information om det finns på https://filmivast.se/lediga-tjanster

För mer information, kontakta:
Kristina Börjeson, produktionschef Film i Väst
kristina.borjeson@filmivast.se 
0765–012066

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Tre samproduktioner i tävlan i Cannes filmfestival11.4.2024 12:21:05 CEST | Pressmeddelande

Två av Film i Västs samproduktioner är uttagna i tävlan om Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes: Göteborgsinspelade dramat Flickan med nålen (The Girl with the Needle) av Magnus von Horn och Ali Abbasis The Apprentice om den unge Donald Trump. Båda regissörerna har tidigare firat framgångar i Cannes. Dessutom är Halfdan Ullmann Tøndels debutfilm Armand uttagen till sektionen Un Certain Regard. Festivalen pågår mellan den 15 och 25 maj.

Inspelningsstart i Västra Götaland för Kronprinsen och tyrannens återkomst29.2.2024 10:00:41 CET | Pressmeddelande

Inspelningen av biofilmen Kronprinsen och tyrannens återkomst har påbörjats i Västra Götaland. Julkalendern Kronprinsen som försvann får nu fortsättning som storfilm på bio med Suzanne Reuter i en av rollerna. För regi och manus står Tord Danielsson, som också skrev manus till Kronprinsen som försvann. Filmen produceras av Unlimited Stories i samproduktion med bland andra Film i Väst.

Älskade Tordyveln flyger i skymningen blir tv-serie på SVT30.1.2024 14:50:31 CET | Pressmeddelande

I maj påbörjas inspelningen av Maria Gripes och Kay Pollaks klassiker Tordyveln flyger i skymningen som nu äntligen blir filmatiserad. Inspelningen sker i Västra Götaland. Serien är ett spännande familjeäventyr som kommer att visas i SVT och på SVT Play under 2025. Tomas von Brömssen, Pernilla August, Dag Malmberg och Lena Endre spelar några av rollerna. Dramaserien produceras av Nordic Drama Queens (Helen Ahlsson och Josefine Tengblad) i en samproduktion med SVT, Film i Väst, Monster AS och TV2 Norge.

36 Guldbaggenomineringar för Film i Västs samproduktioner13.12.2023 10:32:18 CET | Pressmeddelande

I dag tillkännagavs Guldbaggenomineringarna för 2023 års bästa filmer. Film i Västs samproduktioner fick sammanlagt 36 nomineringar. Sju var för Hammarskjöld och Motståndaren, fyra var för Miraklet i Gullspång och Tillsammans 99, tre för Paradiset brinner och två var för En dag kommer allt det här bli ditt och Exodus. Guldbaggegalan arrangeras av Filminstitutet i samarbete med SVT och äger rum på Cirkus i Stockholm den 15 januari 2024.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye