Hissförbundet

30 år för säkrare hissar och rulltrappor

Dela
Hissförbundet firar i år 30-årsjubileum. Sedan 1992 har branschen genom Hissförbundet verkat för säkrare hissar och rulltrappor. En annan högt prioriterad fråga är kompetensförsörjning av servicetekniker till en bransch som behöver anställa minst 750 personer de närmaste fem åren.

”Hiss- och rulltrappsbranschen är en fantastisk bransch, det finns väldigt mycket hjärta. Här tar folk hand om varandra och vill väl. Som bransch behöver vi värna om kvalitet och säkerhet för de 3500 personer som arbetar med hissar och rulltrappor.”, berättar Daniel Nyman, ordförande Hissförbundet.

Fortsatt relevans för Hissförbundet

Säkerheten för användare och montörer är och kommer alltid vara branschens viktigaste fråga. Här spelar Hissförbundet en betydande roll som plattform för erfarenhetsutbyte och lärande.

Branschens största utmaning är kompetensförsörjning. Behovet av att nyanställa är stort hos i princip alla företag i branschen och kommer inte att minska de närmaste åren. Hissförbundet är idag medarrangör till en YH-utbildning i Stockholmsområdet, men det är långt ifrån tillräckligt och förbundets viktiga arbete med att locka unga till industrin måste fortsätta.

”Det är en rolig bransch med frihet under ansvar och fokus på teknik. Och jag tror bestämt att det finns en framtid här även för fler tjejer!”, menar Daniel.

Därtill betyder nya frågor som hållbarhet, miljö och digitalisering att det finns många spännande och viktiga områden att fokusera på för Hissförbundet i framtiden.

I samband med 30-årsjubileumet presenteras en jubileumslogotyp och en artikelserie med fokus på de aktuella frågorna och intressant fakta om hissar och rulltrappor i historien.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Hissförbundet
Hissförbundet
Storgatan 5
114 44 Stockholm

08-782 08 50https://www.hissforbundet.se/

Om Hissförbundet
Hissförbundet är den svenska branschföreningen för företag som tillverkar, monterar och underhåller hiss- och rulltrappsinstallationer. Medlemsföretagen står för över 80 % av branschens omsättning.

Följ Hissförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hissförbundet

Hissförbundet välkomnar ny utredning om hissäkerhet – nu krävs en plan10.2.2022 15:58:00 CET | Pressmeddelande

Idag publicerades den utredning Boverket genomfört på uppdrag av Regeringen gällande åtgärder för säkerhetsrisker i äldre hissar. De senaste åren har flera barn skadats allvarligt i hissar, olyckor som hade kunnat undvikas med bättre säkerhet. Hissförbundet ser mycket positivt på utredningens förslag om att införa säkerhetshöjande åtgärder i äldre hissar i bostadshus. Om regeringen tar ett positivt beslut kan äntligen allvarliga olycksrisker elimineras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye