Familjebostäder

Familjebostäder krokar arm mot våldet den 8 mars

Dela
Nätverket Kvinnor krokar arm vill uppmärksamma internationella kvinnodagen och kampen för ett jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering. Familjebostäder är med och stödjer initiativet och de manifestationer mot våldet som anordnas på flera platser i Stockholm.
Pixabay, fria rättigheter, bild glad kvinna
Pixabay, fria rättigheter, bild glad kvinna

– Vi tar stort ansvar för våra bostadsområden och arbetar långsiktigt för att våra hyresgäster ska känna sig trygga. Därför är det självklart för oss att stötta initiativet, säger Jonas Schneider, vd på Familjebostäder.

På tisdag kväll den 8 mars anordnas manifestationen Kvinnor krokar arm på flera platser i Stockholm, bland annat i Tensta, Humlegården och Hallonbergen. Här krokas det arm:

• Tensta, vid Tensta konsthall, kl. 17.00
Talare: Stadsdelsdirektör Victoria Callenmark, 2021 års Rinkebypristagare Fardosa Omar och Alexandra Pascalidou. Musik, dans, eldshow och ansiktsmålning.

• Humlegården, kl. 18:00
1,6 miljonerklubben, Gladys Del Pilar & Gladness Singers, Paula Ternström m.fl.

• Hallonbergen centrum, kl. 17:30
Musik, dans, barnkör och högläsning.

Familjebostäder stöttar manifestationen tillsammans med ett 60-tal föreningar, företag och organisationer från hela Storstockholm. Ambitionen är skapa dialog, dela erfarenheter och diskutera hur vi kan bygga både framtiden och broar mellan människor och stadsdelar. En chans att lära känna varandra och skapa nätverk mellan individer, organisationer och stadsdelar.

Del av ett brett trygghetsarbete

Familjebostäder har ett brett trygghetsarbete med fokus både på ökad säkerhet i fastigheterna, belysning, trygga trapphus, källare och samarbete med föreningsliv, polisen och stadsdelsförvaltningen. På lov skapar vi tillsammans med en rad aktörer aktiviteter för barn och unga. Vi stödjer också läxhjälp under läsåret både i Rinkeby och Farsta. Trygghetsvandringar och medborgarvärdars närvaro på våra gårdar och hus är en del av flera samarbeten för att öka tryggheten i Järva.

Om internationella kvinnodagen

Initiativet till att skapa en internationell kvinnodag togs av Clara Zetkin vid ett möte med den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen år 1910 i Köpenhamn. Syftet med dagen var att hedra kvinnorörelsen och stödja kampen för kvinnlig rösträtt. Det första öppna mötet i Sverige ordnades 1972 av Grupp 8 och Svenska Kvinnors Vänsterförbund. År 1977 rekommenderade FN ett allmänt firande av den internationella kvinnodagen.

Källa: NE, Wikipedia, Nordiska museet

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Pixabay, fria rättigheter, bild glad kvinna
Pixabay, fria rättigheter, bild glad kvinna
Ladda ned bild
Illustration: Siw Lövkvist
Illustration: Siw Lövkvist
Ladda ned bild

Länkar

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar 21 000 bostäder i Stockholm, där mer än 44 000 stockholmare bor. Vår vision är att skapa hem för en enklare vardag. Vi erbjuder hyresrätter där underhåll och service ingår. Vi renoverar och bygger nytt med framtiden i sikte - energisnålt och uppkopplat. Det ska vara enkelt att bo hos oss.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye