Lidl Sverige

Lidl och Schwarz-gruppen bidrar med nödhjälp för 10 miljoner euro till Ukraina

Dela
Lidl Sverige kommer, tillsammans med övriga företag i Schwarz-gruppen, donera mat, kläder och hygienprodukter motsvarande 10 miljoner euro för att hjälpa flyktingar i områdena nära gränsen till Ukraina.

I svåra tider är det viktigt för alla företag att leva upp till sitt ansvar. Lidl är sedan tidigare känt för sina snabba och obyråkratiska insatser och går denna gång gått samman med företagen i sin koncern för att se över var företaget kan göra störst skillnad.

- Vi är bestörta över vad som händer i Ukraina och följer utvecklingen mycket noga. Vi har tillsammans med våra internationella kollegor sett över var vår hjälp kan göra störst skillnad. Lidl kommer, tillsammans med övriga företag i vår koncern Schwarz-gruppen, donera mat, kläder och hygienprodukter motsvarande 10 miljoner euro för att hjälpa flyktingar i områdena nära gränsen till Ukraina, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl.

Genom att använda sitt internationella nätverk som en del av Schwarz-Gruppen, och med olika lokala hjälporganisationer, arbetar Lidl för att få ut nödvändiga produkter så snabbt som möjligt till dem som behöver det. Schwarz-gruppen har redan distribuerat produkter motsvarande 3 miljoner Euro.

Schwarz-gruppen som Lidl Sverige tillhör består av 500 000 anställda i 33 länder. Baserat i Neckarsulm, Tyskland, är koncernens pelare inom dagligvaruhandeln Lidl och Kaufland. I koncernen ingår även Schwarz Produktion och PreZero. Det gör att Schwarz-gruppen täcker hela värdecykeln, från produktion och detaljhandel till återvinning.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum