Svenska Ishockeyförbundet

Truppen till Europaungdoms-OS i Vuokatti, Finland, 20–25 mars 2022

Dela
Idag presenterar Sveriges Olympiska Kommitté och Svenska Ishockeyförbundet truppen för Damlandslaget U16/U17 som ska representera Sverige vid Europaungdoms-OS (EYOF) i Finland, 20–25 mars.

– Det är en spännande trupp, som vi har hittat genom intensiv scouting i olika serier under säsongen samt under TV-pucken. Vi ser att det finns mycket hockey i spelarna, och vi hoppas kunna ge dem ytterligare verktyg för att utveckla sin spets. Det finns flera spelare som är otroligt talangfulla, säger Ulf Hall, förbundskapten för Damlandslaget U16.

Europaungdoms-OS blir första internationella erfarenheten för de flesta av de uttagna spelarna.

– Det ska bli intressant att se hur tjejerna hanterar den internationella miljön de nu hamnar i. Det kommer att bli annorlunda för dem i OS-sammanhanget. Det är ett utvecklingslandslag, men vi åker dit för att vinna, säger Ulf Hall.

Det var inför säsongen 2021/2022 som Svenska Ishockeyförbundet startade upp en ordinarie verksamhet kring U16-landslaget för tjejer. Ulf Hall ser positivt på vad initiativet kan innebära för svensk hockeys framtid.

– Det är en pionjärårgång, och för mig och min tränarstab känns det jäkligt kul att få vara med och sätta ett fundament för deras framtid och för elithockeyn i Sverige, säger Ulf Hall.

TRUPPEN

MÅLVAKTER
1. Ida Henriksson
30. Felicia Frank

BACKAR
4. Olivia Sohrner
5. Ella Lind
6. Thea Liodden
7. Maja Ålenius
8. Alva Ullbors
9. Linnea Natt och Dag
15. Astrid Lindeberg
27. Wilma Nilsson

FORWARDS
12. Stina Andersson
13. Mira Hallin
14. Tilde Utbult
16. Emilia Bergeby Hallbeck
17. Anna Brenkle
20. Emma Rehn
22. Hilda Svensson
24. Ebba Hedqvist
25. Alva Johansson
28. Moa Gustafsson
29. Stella Lindell

Läs mer på Svenska Ishockeyförbundets hemsida

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye