BASF

BASF ny medlem i Västsvenska Kemi- och Materialklustret

Dela
BASF är ny medlem i Västsvenska Kemi- och Materialklustret, som arbetar för en fossilfri region och tillväxt i Västra Götalandsregionen.

Mark Meier, vd för BASF Nordic/Baltic.

 – Norden ligger i framkant när det kommer till hållbar utveckling och Västsvenska Kemi- och Materialklustret är starkt involverat i utvecklingen av den svenska industrins övergång till hållbara material. Att vara med i klustret gör det möjligt för BASF att fördjupa vårt arbete för en grundläggande omställning i branschen som helhet, säger Mark Meier, vd för BASF Nordic/Baltic.

I Västsvenska Kemi- och Materialklustret samverkar aktörer från näringslivet, akademin och det offentliga med ambitionen att bidra till en fossilfri region och tillväxt i hela Västra Götalandsregionen.

– Medlemskapet ger ömsesidiga fördelar, klustret kan vinna på BASF:s tekniska kunnande och erfarenhet av marknadsföring och BASF drar nytta av klustrets samlade innovationskraft. Tillsammans blir det lättare att möta utmaningarna i den gröna omställningen som är det yttersta målet för den europeiska gröna given.

BASF:s medlemskap går i linje med bolagets globala hållbarhetsmål där en målsättning är att bolaget ska minska CO2-utsläppen med 25 procent till 2030 (jämfört med 2018), och vara CO2-neutrala 2050 – samtidigt som produktionen ökar. Västsvenska Kemi- och Materialklustret driver bland annat den tioåriga satsningen Klimatledande Processindustri, som leds av Rise och Johanneberg Science Park, vars vision och syfte är att regionen ska gå från att vara en fossilberoende industriregion till en region där industrin är världsledande inom produktion av kemikalier, material och drivmedel baserade på förnybara och återvunna råvaror. Klimatledande Processindustri finansieras av medlemmarna i klustret, Västra Götalandsregionen och Vinnova.

– Den hållbara omställningen med CO2-reduktionsmål för konsumentprodukter och efterfrågan på produkter med biobaserat eller återvunnet innehåll spelar en allt viktigare roll. Vi kan inte ensamma driva frågan utan måste göra det i samarbete med andra. Där är Västsvenska Kemi- och Materialklustret en viktig plattform för att bidra och dela bästa praxis med många viktiga branschaktörer i Sverige.

– Sverige och de andra nordiska länderna har en ledande position som gör att utvecklingen i Sverige mycket väl kan påverka den globala kemiska industrin på längre sikt, säger Mark Meier, vd för BASF Nordic/Baltic.

Kontaktperson: Dr. René Backes, Business Development Specialist, BASF
Mobil: 073 4322546, Email: rene.backes@basf.com

Bilder

Om

BASF
BASF
Sven Hultins Plats 5
412 58 Göteborg

+46 31 63 98 00https://www.basf.se

Om BASF
På BASF skapar vi kemi för en hållbar framtid. Vi kombinerar ekonomisk framgång med socialt ansvar och miljöskydd. Våra fler än 111,000 anställda i BASF-gruppen arbetar för att bidra till framgång för våra kunder i nästan alla sektorer och alla världens länder. Vår portfölj består av de sex segmenten; Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care and Agricultural Solutions. Under 2021 omsatte BASF EUR 78,6 miljarder. Läs mer på www.basf.se.

Följ BASF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BASF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum