Europcar

Europcar lanserar El-inclusive

Dela
Mobilitetsföretaget Europcar vill underlätta för kunder att välja elbil. Nu lanseras El-inclusive, ett laddkort som erbjuds vid hyra där all laddning ingår till ett fast pris.

- Vi har under de senaste åren sett en kraftigt ökad efterfrågan från våra kunder på att hyra laddbara bilar. El-inclusive är ett initiativ och produkt för att få fler kunder att välja elbil. Vi vill dämpa den räckviddsångest som vissa upplever samtidigt som vi vill sänka tröskeln för kunder att hyra elbil genom att erbjuda ett stort och brett utbud av tillgängliga laddplatser från E.ON som finns utspridda över hela landet, säger Cathrin Idén, Chief Commercial Officer på Europcar Sverige.

Europcar kommer att erbjuda kunder möjligheten att hyra ett laddkort i samband med hyra av elbil. Kortet från E.ON ger hyrestagaren tillgång till över 3500 publika laddstationer och stolpar runt om i Sverige, vilka enkelt hittas via appen E.ON-Drive. Produkten El-inclusive hyrs ut till ett fast pris och kunden får under hyresperioden tillgång till obegränsad laddning.

- Vi på Europcar Sverige befinner oss på en spännande resa där vi vill vara den drivande leverantören för utbyggnaden av hållbar delad mobilitet. El-inclusive är ett initiativ som visar att vi är en viktig del i den omställning som måste ske framöver. Vi ser också att vi i vår roll på marknaden både kan hjälpa och underlätta för våra kunder att ta beslut som ligger i linje med de ambitiösa 2030 klimatmål som EU har satt upp, säger Cathrin Idén.

El-inclusive kommer vid start finnas tillgängligt på Europcars stationer i Hammarby Sjöstad, Liljeholmen, Stockholm City och på Arlanda. Efter en pilotfas och utvärdering kommer El-inclusive erbjudas på flera stationer runt om i landet. Kostnaden för hyra av laddkortet kommer vid starten vara 100 SEK per dygn.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Europcar
Europcar
Hantverksvägen 9
151 65 Södertälje

http://Europcar.se

Europcar är Europas ledande mobilitetsföretag och finns på 170 platser runt om i landet. Bolaget drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Europcar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europcar

MABI Sverige och Europcar Sverige inleder strategiskt samarbete7.11.2022 13:30:00 CET | Pressmeddelande

MABI Sverige och Europcar Sverige har undertecknat ett avtal om strategiskt samarbete, vilket innebär att ett samägt företag mellan MABI Sverige och Europcar Sverige nu grundas och kommer initialt börja leverera olika typer av bil- och logistikrelaterade tjänster till båda ägarbolagen. Samarbetet stöder bolagens strategiska mål att utveckla sina verksamheter och tjänster på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt. Bolagen bedömer att de genom samarbetet kommer uppnå betydande kostnadsbesparingar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum