Skogsindustrierna

SCA:s Ulf Larsson ny ordförande för Skogsindustrierna

Dela
Ulf Larsson, vd och koncernchef för SCA, har valts till ny ordförande för branschorganisationen Skogsindustrierna. I sin nya roll blir han en viktig företrädare för skogsnäringen som står för 10 procent av svenskt exportvärde och har en central roll i omställningen till ett fossilfritt samhälle.

– Skogsindustrin kommer att spela en avgörande roll i det formativa skede Sverige, EU och världen befinner sig i. Skogsnäringens roll i omställningen behöver uppvärderas i takt med att den globala viljan att fasa ut fossila produkter, material och bränslen tilltar, säger Ulf Larsson.

Ulf Larsson framhåller vikten av att öka förståelsen och förbättra villkoren för det svenska skogsbruket. På EU-nivå ser han gärna att Sverige krokar arm med andra skogsnationer för att fortsätta visa att skogen är en strategisk viktig resurs och att brukande av skogens förnybara råvara är en förutsättning för en hållbar och fossilfri utveckling.

– Efter Rysslands invasion av Ukraina är omvärldsläget mycket oförutsägbart och skapar osäkerhet i globala värdekedjor, vilket naturligtvis också påverkar skogsnäringen. Eftersom skogsindustrins strategiskt viktiga råvara är basen för allt från klimatsmart byggande till hygienprodukter och förpackningar för läkemedel, livsmedel och biobränslen till transporter så behöver egenförsörjning och oberoende av skogsråvara prioriteras högre inom EU, säger Ulf Larsson.

Skogsindustrierna verkar för att stärka medlemsföretagens konkurrenskraft och öka användningen av skogsbaserade produkter. Valet av ny styrelseordförande skedde på föreningens årsstämma den 20 april. Uppdraget innehas under två år.

Nyckelord

Kontakter

SCA:
Anders Edholm
Kommunikationsdirektör
073 073 86 89
anders.edholm@sca.com

Bilder

Om

Skogsindustrierna
Skogsindustrierna
Box 55525
102 04 Stockholm

+46 8 762 72 00http://www.skogsindustrierna.se

Skogsindustrierna – organisationen för företag som förädlar trä till fossilfria och förnybara material och produkter.I verksamheten ingår Svenskt Trä och sekretariatet för BioInnovation.

Följ Skogsindustrierna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsindustrierna

Tilldelas 700 000 kr för forskning om ligninskum som kan bli framtidens fossilfria isoleringsmaterial11.4.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ievgen Pylypchuk, forskare vid Stockholms universitet, tilldelas årets Kompetensutvecklingspris från Stiftelsen Gunnar Sundblads forskningsfond. Han har lyckats framställa ett isolerande skum från lignin. Materialet har stor potential att ersätta dagens isoleringsmaterial för värme i byggnader, eller att användas om ljudisolering inom fordonsindustrin. Genom stipendiet kommer Ievgen Pylypchuk besöka USA och Japan för att ytterligare utforska materialets möjligheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye