Göteborgs stift

Uttalande med anledning av islamofobiska hatattacker mot muslimer och Koranen

Dela
Med anledning av de planerade islamofobiska hatattackerna mot muslimer och Koranen i Göteborg med flera orter har Susanne Rappmann, biskop i Göteborgs stift, tillsammans med Kalsoom Kaleem och Abdullah Almasri, Muslimska samverkansgruppen i Göteborg, gjort följande uttalande.

Vi, representanter från muslimska samfund och Göteborgs stift, Svenska kyrkan, står enade i vårt fördömande av de islamofobiska hatattackerna mot muslimer och Koranen.

Yttrandefriheten är en omistlig del av vårt demokratiska samhälle, men att använda den för att så hat och splittring är att missbruka den och hotar religionsfriheten.

Vi från Göteborgs stift, Svenska kyrkan, vill uttrycka vår solidaritet med våra muslimska systrar och bröder. Vi ser de lidanden ni går igenom och förstår att detta är ett hot mot era möjligheter att leva värdiga liv. Så får det inte vara! 

Upplopp och våld skapar bara mer splittring. Tillsammans vill vi därför uppmana till att möta hatet på fredligt sätt, genom att sprida kunskap om våra religiösa traditioner, genom att mötas, respektera och glädjas åt våra olikheter och kämpa för ett mer rättvist samhälle. 

Med önskan om Guds fred.

Kalsoom Kaleem och Abdullah Almasri
Muslimska samverkansgruppen

Susanne Rappmann
biskop i Göteborgs stift, Svenska kyrkan

Kontakt:
Muslimska samverkansgruppen
Kalsoom Kaleem, 073-571 62 31, kalsoomfarooq@hotmail.com

Abdullah Almasri, 073-980 36 12, abdullah.almasri2@gmail.com

Göteborgs stift
Henrik Frykberg, 031-771 30 17, henrik.frykberg@svenskakyrkan.se 

Kontakter

Torgny LindénPressekreterare

Kontaktperson för biskop Susanne Rappmann, stiftsstyrelse och domkapitel i Göteborgs stift. Även länk till församlingar i stiftet.

Tel:0706-331287torgny.linden@svenskakyrkan.se

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye