Expressen

Ny bok med Expressens Sverige-reportage

Dela
Förlaget Volante ger nu ut boken “Det nya landet” – med några av de bästa reportagen från Expressen om ett Sverige i förändring.
Omslagsbild, foto: Lisa Mattisson
Omslagsbild, foto: Lisa Mattisson

– Samhällsutvecklingen sker snabbt. Med den här boken vill vi hjälpa våra läsare att förstå Sverige 2022, säger bokens redaktör Christofer Brask, även politik-och samhällschef på Expressen.

Boken “Det nya landet. Mannen i den gröna Volvon och 18 andra reportage från Sverige” skildrar Sverige längst ut i kapillärerna. Antologin bygger på reportage från Expressen som fångar de verkligt brännande frågorna om klassklyftor, segregation och integration. Om centrum och periferi, sol och skugga.

– Expressens samhällsreportrar skildrar Sverige ur många olika perspektiv, utan förenklingar och utan att måla i svart och vitt. Det här är journalistik som litar på att läsaren orkar ta till sig komplexa berättelser och tänka själv, säger Christofer Brask, som också skrivit bokens förord.

Skribenterna är alla reportrar på Expressens politik- och samhällsredaktion.
Anna Gullberg
Johanna Karlsson
Federico Moreno
Helena Trus
Liza Alexandrova-Zorina

Varje lördag under ett helt år fram till valet i höst har samhällsredaktionen publicerat ett stort reportage i Expressen. Omslagsbilden från Fredriksberg är tagen av Årets fotograf Lisa Mattisson.

– De senaste åren har Expressens samhälls- och politikredaktion både förnyat och fördjupat berättelsen om Sverige genom en rad mästerliga artiklar. I en tid där poddar och ljud-dokumentärer dominerar alltmer är den här boken det skrivna reportagets återkomst, säger bokens förläggare Johan Wirfält.
 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Omslagsbild, foto: Lisa Mattisson
Omslagsbild, foto: Lisa Mattisson
Ladda ned bild
Det nya landet, foto: Lisa Mattisson
Det nya landet, foto: Lisa Mattisson
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye