Järfälla Kommun

Järfälla är Sveriges fjärde bästa miljökommun

Dela
Järfälla kommuns miljöarbete fortsätter att visa resultat. Enligt tidningen Aktuell Hållbarhet är Järfälla nu Sveriges fjärde bästa miljökommun och bäst av alla i Stockholmsregionen.
Solrosfält i Järfälla
Solrosfält i Järfälla

Aktuell Hållbarhet sammanställer varje år en lista över Sveriges miljöbästa kommuner. I årets ranking får Järfälla sin hittills högsta placering och hamnar nu på fjärde plats av 290 kommuner i Sverige, högst av alla kommuner i Stockholm.

- Vi har höga ambitioner i Järfälla och det mycket glädjande att Järfälla nu rankas som bästa Stockholmskommun och fjärde bästa miljökommun i Sverige. I Järfälla arbetar vi aktivt inom ett stort antal områden för att snabba på omställningen och bland annat har vi genom vårt deltagande i Viable Cities och att vi har signerat Klimatkontrakt 2030, Europas första klimatkontrakt, tagit täten i klimatomställningen, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Rankningen baseras Aktuell Hållbarhets årliga kommunenkät samt aktuell data från 10 andra källor, bland annat statistik från Vattenmyndigheten, SCB, Kolada, Djurens rätt och Avfall Sverige. Även i år ingår också nyckeltal om klimatdata.

- Jag är väldigt glad över resultatet och ser det som ett kvitto på att vi fokuserar på rätt saker, vid rätt tidpunkt och det ger verkliga resultat. I Järfälla prioriterar vi miljöfrågan och har särskilt fokus på förbättrad vattenkvalitet, minskade klimatutsläpp, minskad spridning av miljögifter och stärkt biologisk mångfald. Vi arbetar både systematiskt och målmedvetet med dessa frågor, säger Aphram Melki ordförande i utskottet för miljö och social hållbarhet.

Mer om kommunrankingen

  • Kommunrakningen Miljöbästa kommun har tagits fram av Aktuell Hållbarhet i samarbete med Miljöbarometern, Klimatsekretariatet och New Republic.
  • Kommunrankningen baseras på en enkät som skickats ut till alla Sveriges 290 kommuner, samt på data från ett flertal offentliga källor.
  • Läs mer på www.aktuellhallbarhet.se

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd samt ordförande i Järfälla Näringsliv AB.

Presskontakt, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Bilder

Solrosfält i Järfälla
Solrosfält i Järfälla
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Järfälla vinner "Årets cykelprestation 2023"13.10.2023 11:57:23 CEST | Pressmeddelande

Järfälla tilldelas Region Stockholms årliga cykelpris för ett långsiktigt och ambitiöst arbete med att främja ökad cykling. – Vi är så glada över att ta emot den här utmärkelsen. Vi är stolta över vårt långsiktiga arbete med regionala cykelstråk, säkra skolvägar för barn och många andra insatser som uppmuntrat och underlättat för cykling. Den här utmärkelsen ger oss energi för att göra ännu mer, säger Nina Karlsson, bygg- och miljödirektör för Järfälla kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum