Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Besegra Mount Everest i Strömlidabacken

Dela
Nu är det möjligt att nå toppen av Mount Everest hemma i Piteå, utan att behöva åka till Himalaya. Den som klarar av att gå upp och ner för Strömlidabacken 240 gånger har också lyckats att teoretiskt nå Mount Everest topp på 8 849 meter.

-        Som deltagare går du dina höjdmeter och registrerar vändorna i vår app. Då kan man även passera totalt 14 milstolpar och få både utmärkelser och information om olika berg i världen, bland annat Ukrainas högsta bergstopp Hoverla, berättar Anna Johansson på Korpen Piteå.

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets motionsutmaning Mitt Everest har spridit sig över hela Sverige i mängder av lokala backar. Med stöd från Svenskt Friluftsliv har Mitt Everest blivit ett återkommande arrangemang som förutom motionen ger deltagaren kunskaper om den svenska naturen.

-        Mount Everest är det slutgiltiga målet med utmaningen, men för oss i Korpen ser vi det som att uppmuntra till rörelse utomhus, säger projektledaren Sara Alfredsson på Korpen. Vi vill locka ännu fler att hitta ut och lära sig mer om friluftslivet och den svenska naturen.

Strömlidaeverest startar på söndag den 29 maj och pågår fram till i höst.

Nyckelord

Kontakter

Anna Johansson, Korpen Piteå
070-365 50 80
anna.johansson@korpen.se

Bilder

Länkar

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Om Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I över 75 år har vi gjort det enklare för människor att motionera tillsammans i våra föreningar och på våra arbetsplatser. Verksamheten bedrivs av Korpens lokala föreningar som finns över hela Sverige och totalt kan vi erbjuda våra medlemmar runt 100 olika motionsaktiviteter. Vi vill bedriva en inkluderande verksamhet där alla platsar och är med utifrån sina förutsättningar.

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Korpen vill slå världsrekord i tipspromenad!2.11.2023 10:50:23 CET | Pressmeddelande

Under nästa vecka, 6-12 november, kommer förmodligen ett nytt världsrekord att slås: i tipspromenad. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet lanserade tidigare i år den moderna tipspromenaden som kan göras via mobilen när du är ute och promenerar. Nu görs en kraftsamling under nästa vecka för att få så många som möjligt att tipspromenera och på köpet slå ett världsrekord. Målet är att minst 20 000 tipspromenader ska genomföras under kommande vecka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye