Kalmar Öland Airport

Nu lanseras Airport Live – en unik realtidsplattform för flygplatser

Dela
Som en del av Kalmar Öland Airports nya hemsida lanseras nu Airport Live, en unik plattform som förser resenären med ett brett spektrum av realtidsinformation om det som händer på flygplatsen.

Airport Live fungerar som en instrumentpanel för pågående aktiviteter på flygplatsen. Den har utvecklats för att enkelt förse resenären med uppdaterad och relevant information, inte minst avseende de klimatsmarta lösningar som flygplatsen jobbar med. På sidan finns realtidsinformation om allt från avgångar och ankomster till anslutande bussar, lediga parkeringsplatser, produktion av solenergi på flygplatsen och tankat biobränsle i flygplanen. Sidan innehåller också information om vilka flyg som passerar över eller i närheten av flygplatsen just nu.

"Vi vill addera mervärden som ger våra resenärer en enkel överblick vid resa till eller från Kalmar Öland Airport. På samma gång ger denna kanal oss möjlighet att vid behov snabbt komma ut med viktig information och även uppmärksamma besökaren på fler spännande aspekter av vår verksamhet", säger Karin Lagerlöf, marknadschef på Kalmar Öland Airport.

"Som byrå drivs vi av tekniska utmaningar men framförallt av lösningar som ger mycket kundnytta och Airport Live har båda delar", kommenterar Joakim Daunéus, projektledare på Kreation Reklambyrå.

Vyn blir tillgänglig så snart besökaren loggar in på flygplatsens nätverk. Den går även att nå via hemsidans startsida. Plattformen kan komma att utvecklas och byggas på med mer innehåll efterhand, i linje med besökarnas behov av information och flygplatsens förmåga att innovera. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Kalmar Öland Airport
Kalmar Öland Airport
Flygplatsvägen
39241 Kalmar

+46480459000http://www.kalmarolandairport.se/

Välkommen till vida världen - now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett samägt bolag mellan Kalmar Kommun och Region Kalmar Län, som i samverkan med kommunerna och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Kalmar Öland Airport arbetar proaktivt med omställningen mot fossilfrihet, dels i den egna verksamheten dels genom iblandning av bioflygbränsle i flygtrafiken från Kalmar. I sin framtidsvision 2030 siktar Kalmar Öland Airport på att fortsatt och tillsammans med andra aktörer, gå i bräschen för omställningen till ett hållbart flyg, med målet om fossilfri linjetrafik 2030.  

 

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Reseboom för chartern från Kalmar26.1.2023 13:53:33 CET | Pressmeddelande

Resfebern är ett faktum bland svenskarna och Kalmarborna är inget undantag. Försäljningen från Kalmar Öland Airport har ökat med 143 procent jämfört med månaden innan. Den senaste månaden har även fler resor sålts jämfört med motsvarande period 2020 och beläggningen är nu nästan uppe på samma nivåer som innan pandemin. Sportlovsresorna är nästan slutsålda och inför påsken bokas resorna i snabb takt. En sommarnyhet är Kroatien som är tillbaka i programmet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye